Суперзвездата на НБА Кевин Дюрант е категоричен, че няма да се срещне с президента Доналд Тръмп, тъй като не е съгласен с неговите виждания и не го харесва. 

По традиция държавният глава се среща с отборите шампиони в най-популярните спортове в САЩ, като се очаква към Голдън Стейт също да има покана и  евентуалната визита да бъде, когато отборът е във Вашингтон за мач с Уизърдс. Дюрант обаче не смята да бъде част от делегацията. 

„Не, няма да отида. В момента не уважавам този, който е в Белия дом“ заяви баскетболистът, който бе избран за най-полезен играч на финалите, правейки фантастична серия срещу Кливланд. 

„Не съм съгласен с това, което той смята за правилно. Това е лично решение, но ако познавам достатъчно добре съотборниците си, те също ще се съгласят с мен“ добави Дюрант, който е роден именно в столицата. 

Причиза недоволството на играча също е случилото се в Шарлътсвил и напрежението в града, след като жена загина миналата събота. Както е известно още преди Тръмп да бъде избран за президент много професионални спортисти