Голямата сделка на лятото в НБА е факт. Кливланд трансферира суперзвездата си Кайри Ървинг в най-големия си конкурент на Изток – Бостън Селтикс. 

В замяна Кавалиърс получиха лидера на Келтите Айзея Томас, крилото Джей Краудър, младия център Анте Зизич и избор от първия кръг на Драфта през 2018-а година. 

Както е известно Ървинг поиска да напусне Кливланд през юли, според информациите обиден на ЛеБрон Джеймс. Бостън пък разполагаше с всичко необходимо да вземе един от най-силните играчи в Лигата. 

„За нас бе много труден ден, тъй като се разделихме с Айзея и Джей, които бяха в основата на успехите ни напоследък. В същото време обаче сме ентусиазирани, че взимаме един от най-силните играчи в Лигата“ заяви генералният мениджър на Селтикс Дани Ейндж. 

Кайри има договор за още три години на стойност 60 милиона долара и заедно с Гордън Хейуърд и Ал Хорфърд Детелините определено изглеждат като сериозни претенденти за трона на Изток, където през последните 3 сезона стоят Кавс. 

Интересно е, че двата тима ще се срещнат още в първия ден от новия сезон, когато Ървинг ще се завърне в Охайо. Леброн Джеймс пък се изказа много ласкаво за Кайри, въпреки слуховете за конфликт между тях. Както е известно двамата бяха в основата на титлата на Кливланд от 2016-а. 

„Специален талант и човек. Не мога да кажа нищо освен че заслужава уважение. Какво преживяване за нас само в последните 3 години“ написа лидерът на Кавс в Туитър.