Кристапс Порзингис направи неуспешен дебют за Латвия, след като Сърбия победи балтийците с 92:82 в двубой от четвърта група на европейското първенство. 

Звездата на Ню Йорк игра добре, но не успя да изведе отбора си до триумф срещу силния съперник, който е без важни фигури като Теодосич, Йокич, Недович, Калинич, Биелица и Радулица. 

Латвийците започнаха силно и благодарение на добра стрелба отдалеч натрупаха аванс от 12 точки още след първите минути, повеждайки с 22:10. 

Звездата им Кристапс Порзингис показа класата си, но сърбите се окопитиха, затегнаха защитата си и в последните 2 минути на първата четвърт и след тройка на Богдан Богданович със сирената за край на периода, се приближиха до 21:24. 

Във втория период сърбите продължиха да играят добре, като равенството дойде при 30:30. Гигантът Бобан Марянович действаше солидно и помогна на отбора си да отвори аванс от 7 точки. Латвийците обаче преодоляха кризата си и паузата дойде при 47:45 за балтийците, които завършиха периода със серия от 10:2. 

Мачът остана оспорван през второто полувреме, въпреки че сърбите успяваха да поддържат известен аванс. Серия от 10 поредни точки завършила с тройка на Порзингис даде аванс на Латвия от 75:73 малко повече от 3 минути преди края. 

Богдан Богданович, който наниза 30 точки, поведе своя тим, който бе прецизен във важните моменти и игра силно в защита. Сърбите успяха да отворят преднина от 82:77 и след това затвориха двубоя. 

Милан Мачван и Бобан Марянович с 14 и 13 точки също помогнаха за успеха, докато за Латвия Кристапс Порзингис реализира 18 в дебюта си с националния екип. 
 
Останалите резултати: Белгия  - Великобритания 103:90, Хърватия – Унгария 67:58, Испания – Черна гора 99:60 (испанците успяха в 57% от стрелбите си, като от тройката бяга 11 от 17), Чехия – Румъния 83:68, Русия – Турция 76:73.