След доста забавяне Кливланд Кавалиърс представи заместника на Кайри Ървинг Айзея Томас, който дойде по сделката с Бостън. 

Дребничкият гард, който предизвика фурор с представянето си с екипа на Детелините, е много доволен, че ще играе със суперзвездата ЛеБрон Джеймс. 

„Аз съм развълнуван да бъда съотборник с най-добрия играч в света. Имал съм и трудни моменти в кариерата си, когато в отборите ми не е имало достатъчно талант, но сме се борили с това, което имаме. Сега да съм в такава позиция е невероятно. Направо е плашещо, когато си помисля какво може да се случи, ако всичко се получи добре“ заяви Томас, който бе в компанията на другите нови попълнения на Кавалиърс Джей Краудър и Анте Жижич. 

Относно здравословното му състояние обаче, не бе дадена яснота, като генералният мениджър Коби Алтман отказа да коментира и забрани въпроси по темата. Сигурното е, че Томас пропуска началото на сезона, няма да бъде опериран поне засега, но не е ясно кога ще се върне. 

„Няма да коментираме нищо относно неговата травма и няма да поставяме срокове кога ще се върне. Сигурното е, че няма да бързаме“ заяви Алтман. Както е известно сделката бе на път да се провали заради контузията на Айзея в бедрото, за която има информации, че е доста по-сериозна от очакваното. 

„Ние имаме план, по който работим и се надявам, че максимално скоро ще бъда готов. Сигурен съм, че отново ще бъда на нивото, на което мога и ще покажа това на паркета“ запазва спокойствие Томас.