Голямата новина в НБА вече е факт! Кармело Антъни напуска Ню Йорк, за да премине в Оклахома Сити, където ще се събере с Ръсел Уестбрук и Пол Джордж оформяйки ново Голямо трио в Лигата. 

Двата тима са постигнали споразумение вчера, като в замяна Никс ще получат центъра Енес Кантер, стрелеца Дъг Макдермът и избор от втория кръг на Драфта през 2018-а. Очаква се сделката да бъди финализирана в понеделник и във вторник той да започне тренировки с новия си тим. 

Така Тъндър се превръща окончателно в много сериозен претендент в изключително силната Западна конференция. Не е ясно обаче доколко това ядро ще се запази, тъй като Уестбрук и Джордж могат да станат свободни агенти през 2018-а, а и Антъни има възможност догодина да се откаже от последния сезон от контракта си. 

Генералният мениджър на Ню Йорк Скот Пери е провел серия разговори с колеката си в Оклахома Сити Сам Прести, преди да се стигне до споразумение. Портланд също е бил вариант до последно, но Мело е отказал да премине в отбора най-вече заради географското му положения и отдалечеността му от мегаполисите. 

През новата кампания обаче, Оклахома Сити определено ще бъде сериозно препятствие пред Голдън Стейт, тъй като тимът разполага и със солидния център Стивън Адамс, солидния защитник Андре Робърсън, както и с някои други добри играчи, така че битката се очертава да бъде крайно любопитна.