Сезонът в НБА наближава, а новините със звездите не спират. Този път в центъра на вниманието е Дуейн Уейд, който се споразумя да разтрогне договора си с Чикаго Булс и да стане свободен агент. 

Ветеранът трябваше да получи 24 милиона долара за кампанията, като се отказва от 8 от тях  и ще може да подпише с друг тим. Причината разбира се е посоката, в която тръгнаха Биковете, които са в процес на изграждането на нов отбор и залагат на млади играчи. 

„Решението ми ще бъде чисто баскетболно” сподели баскетболистът, който е близък с Леброн Джеймс, така че фаворит за него е Кливланд Кавалиърс. Сан Антонио, Маями и Оклахома Сити също обаче ще опитат да го привлекат. 

Двукратният шампион записа средно по 18,3 точки с екипа на Чикаго през миналия сезон, като благодари на отбора за възможността да носи екипа на състава от родния си град. 

От тимовете, които го искат бившият му отбор Маями може да му предложи най-голяма заплата – 4,2 милиона за сезона, но това със сигурност няма да бъде водещо при избора му.