Дуейн Уейд отново ще бъде съотборник с ЛеБрон Джеймс. Това стана, след като звездата очаквано подписа договор за един сезон с Кливланд Кавалиърс. 

В началото на седмицата ветеранът разтрогна договора си с Чикаго Булс, като се отказа от 8 милиона долара и тази нощ официално премина в шампиона на Източната конференция. Той дори се появи на вчерашната тренировка на отбора. 

„Няма по-добро място в момента, за да продължа да играя на най-високо ниво. Очаквам с нетърпение да бъда в един тим с моя брат Леброн. Вече спечелихме две титли двамата и се надявам, че ще вземем и трета” заяви 12-кратният участник в Мача на звездите, който ще получи 2,3 милиона долара за сезона. 

Двамата с Джеймс бяха съотборници в Маями между 2010 и 2014-а година, като играха 4 поредни финала в НБА и станаха два пъти шампиони през 2012 и 2013 година. 

В кариерата си 35-годишният Уейд има средно по 23,3 точки, 5,7 асистенции и 4,8 борби средно на мач и със сигурност ще направи Кливланд още по-силен. 

Както е известно през лятото Кавалиърс се разделиха с Кайри Ървинг и въпреки че няма да могат да разчитат на дошлия по сделката от Бостън Айзея Томас до януари, привлякоха още и Дерик Роуз, така че ще бъдат отново претенденти за титлата.