Най-полезният играч в НБА за миналия сезон Ръсел Уестбрук подписа нов договор с Оклахома Сити, който ще му донесе 205 милиона долара. 

Срокът на контракта е за 5 години, като влиза в сила от следващия сезон, така че той е обвързан с тима до лятото на 2023-а година. Последният сезон все пак е опция на играча. 

Ако се добавят и парите, които трябва да получи за предстоящата кампания, общата сума стига 233 милиона долара за следващите 6 сезона. 

„Когато играеш в Оклахома Сити пред най-добрите фенове в света аз ще направя всичко по силите си, за да ги зарадвам колкото мога, както и целия град и тази организация“ заяви баскетболистът. 

Сезон 2016-17 бе исторически за Уестбрук, като записа средно трипъл-дабъл на двубой от по 31,6 точки, 10,7 борби и 10,4 асистенции, с което се превърна в истинска икона. 

Именно невероятното му израстване помогна в отбора да дойдат други две суперзвезди като Пол Джордж и Кармело Антъни, като в тима се надяват, че ще успеят да ги задържат и след предстоящия сезон в опита на тима да стигне до титлата.