Баскетболният шампион на Европа Фенербахче стартира новата кампания със загуба, след като отстъпи драматично на Уникаха в Малага с 67:68. 

Турският тим, който бе напуснат от водещи играчи като Богдан Богданович и Екпе Удо, водеше през първите 3 части, като разликата стана на няколко пъти и двуцифрена. 

Домакините обаче не се предадоха и в последния период направиха знаменит обрат, като вкараха първите 10 точки в него, а след това дръпнаха с 68:60 малко повече от 2 минути преди сирената. 

Хората на Желко Обрадович обаче успяха да се вдигнат и реализираха 7 поредни точки, като в последните секунди имаха и притежанието. Костас Слукас обаче пропусна при стрелба от средно разстояние и това означаваше загуба за турския тим. 

Георги Шермадини поведе победителите с 12 точки, а испанците взеха цели 16 борби в нападение срещу само 4 за гостите, което оказа решаващо значение. 

В други мачове ЦСКА Москва взе 10-а поредна победа у дома след 93:84 срещу Олимпия Милано, Реал Мадрид победи Ефес с 88:74 като гост, Макаби срази Брозе в Германия с 88:71, а Олимпиакос се справи с Баскония у дома със 75:64.