Кливланд надви големия си конкурент Бостън със 102:99 в първия мач от новия сезон в НБА, но двубоят ще се запомни с ужасяващата контузия на новото попълнение на Селтикс Гордън Хейуърд. 

Крилото пострада само 5 минути след началото, когато скочи за една висока топка, но след контакт с ЛеБрон Джеймс падна на земята върху крака си. Левият глезен на играча просто се обърна настрани за ужас на съотборниците му и феновете. По-късно стана ясно, че има фрактура и на тибията на крака и той ще бъде опериран. 

„Невероятно трудно е и ние му съчувстваме. Знаем, че винаги има опасност от травми, но това не намалява разочарованието ни“ заяви треньорът на Бостън Брад Стивънс, чийто тим е основният конкурент на Кавалиърс в конференцията, а сега губи една от най-важните си фигури за няколко месеца. 

„Има контузии, които никога не искаш да се случват и да виждаш, но за съжаление понякога стават. Моите мисли са с Гордън и семейството му и се надявам, че ще се възстанови възможно най-бързо“ заяви ЛеБрон. 

Иначе мачът се получи изключително интересен, като макар и без Хейуърд Бостън навакса изоставане от 18 точки и поведе 2 минути преди края с 98:95. Два наказателни удара на Кевин Лав и кош на ЛеБрон Джеймс обаче преобърнаха нещата, преди Лав да направи 102:98 с тройка от крилото 46 секунди преди края. 

Кайри Ървинг, който бе освиркван доста сериозно  от феновете, пропусна да изравни със сирената, но след това се поздрави топло с Джеймс. Гардът вкара 22 точки в дебюта си за Детелините, за които Джейлън Браун наниза 25, а новобранецът Джейсън Тейтъм 14. 

Джеймс поведе Кливланд с 29 точки, от които 13 в последната част, а взе и 16 борби. Той бе под въпрос до последно заради травма в глезена, но игра 41 минути и бе на високо ниво. Дуейн Уейд реализира 8 в дебюта си, а Дерик Роуз добави 14.