Баскетболистите на Голдън Стейт си взеха шампионските пръстени и изглеждаше, че ще започнат сезона с очаквана победа срещу Хюстън. 

Ракетите обаче наваксаха пасив от 13 точки на старта на последната четвърт, за да стигнат до драматично 122:121 в залата на Уориърс. 

В края драмата стана пълна, защото Кевин Дюрант реализира със сирената от средно разстояние и изглеждаше, че калифорнийци ще измъкнат успеха. 

Реферите обаче изгледаха положението на видеоповторение и видяха, че топката все още не е напуснала ръката на звездата, когато времето изтича, така че победата остана за тексасци. 

„Знаех, че съм близо, но и че може би малко закъснях. Неприятно е да загубиш на старта, но има още много мачове и трябва да се подобрим“ заяви Дюрант, който вкара 20 точки. 

Ник Йънг направи отличен дебют за Голдън Стейт, като наниза 23 точки, от които 6 тройки, а Стеф Къри добави 22, но шампионите допуснаха неочаквано поражение след срив в последния период. 

Джеймс Хардън наниза 27 за победителите, Ерик Грийн добави 24, а Крис Пол остана само с 4 в дебюта си за Хюстън и решаващите моменти от пейката, като след мача стана ясно, че е имал проблем в коляното.