Баскетболистите на Барселона поднесоха едно от най-големите разочарования на феновете си, след като допуснаха невъобразим обрат и загубиха с 81:84 от Брозе Бамберг в Евролигата. Александър Везенков отново остана извън групата. 

Каталунците поведоха с 26 точки след първата четвърт, която спечелиха с 38:12, като контролираха напълно двубоя и изглеждаха неудържими. 

Германският шампион обаче не се предаде и още до почивката стопи изоставането си на 12 точки, а след третата четвърт вече изоставаше само с 4 след вдъхновено представяне. 

В последната част гостите все още бяха напред със 74:68 в средата на периода, но серия от 9 поредни точки за домакините им даде аванс от 77:74 в следващите 2 минути. 

Никос Зизис реализира два ключови коша, за да може Брозе да поддържа аванс от 3 точки, като вторият дойде 52 секунди до сирената. Последваха пропуски на Тома Йортел и Кевин Серафен и борба за домакините, които обаче не успяха да реализират. 

Адриен Морман бе фаулиран, но пропусна първия си изстрел от линията, а след това нарочно и втория, но Сандърс не успя да вкара. Домакините овладяха и до края запазиха преднината си, за да стигнат до невероятната победа. 

Дорел Райт поведе победителите с 16 точки, а Рики Хикман добави 14, за да може Брозе да се подобри до 4-3. Раким Сандърс вкара 17 за Барса, но балансът на каталунците е едва 2-5. 

В друг интересен мач Олимпиакос спечели с 90:83 гостуването си на Фенербахче след продължение. Гърците наваксаха пасив от 10 точки на почивката, след това загубиха същата преднина за последните 2 минути и половина на редовното време, но в добавените 5 минути бяха по-добри и заслужено спечелиха.