Феновете на Бостън мечтаят за нова титла в НБА, въпреки всичките проблеми, струпали се върху тима. Тази нощ Детелините показаха, че победната им серия изобщо не е случайна и удариха и шампиона Голдън Стейт с 92:88 у дома. 

Така Селтикс записаха 14-и пореден успех в НБА и остават с най-добър баланс в Лигата – 14-2. В същото време серията на Уориърс от 7 поредни успеха бе спряна и тимът е с 11-4. 

Младокът Джейлън Браун изигра страхотен мач и поведе Келтите с 22 точки, при това часове, след като научи за смъртта на най-добрия си приятел, което определено го разтърси. 

Кайри Ървинг вкара 11 от своите 16 точки в последната част, но обратът дойде когато лидерът бе на пейката в последните минути на третия период. Тогава Бостън губеше с 49:66 и не се виждаше как нещо ще се промени. 

Последваха обаче 19 поредни точки за домакините, които заличиха изоставането си и последния период започна при равенство. В него се разигра Кайри, който бе фаулиран при пробив 15 секунди преди края и вкара два наказателни удара за 90:88. В ответната атака Дюрант пропусна и Джейсън Тейтъм гарантира успеха от линията. 

„Те просто бяха по-твърди и по-умни от нас днес“ заяви треньорът на Уориърс  Стив Кър, чийто тим успя само в 40% от стрелбите си, като Стеф Къри остана с 9 точки. Успеваемостта на домакините бе едва 33%, но и това не спаси гостите.