Тъкмо когато изглеждаше, че Оклахома Сити Тъндър тръгва нагоре, Гръмотевиците отново се изложиха. 

Тази нощ звездният тим падна от Бруклин с 95:100, като по този начин бе спряна серията на състава от 3 поредни победи. Мачът се игра в Мексико Сити, където Мрежите ще срещнат Маями за още един мач от редовния сезон през уикенда. 

Ръсел Уестбрук отбеляза 31 точки, но получи малка подкрепа от Кармело Антъни, който остана с 11 при стрелба 5 от 20. Пол Джордж пък изобщо не игра заради лека контузия. 

И без него обаче Оклахома Сити дръпна с 33:20 след първата четвърт, но в следващите 3 части Мрежите бяха по-добрият тим и в последната окончателно стигнаха до триумфа, след като я спечелиха с 26:16. 

Карис Левърт отбеляза 21 точки за победителите, а Ронде Холис-Джеферсън добави 17. Бруклин определено не е аутсайдерът от миналия сезон, като тимът е с баланс 10-14. Освен това малко преди сблъсъка стана ясно, че отборът прави сделка с Филаделфия и ще привлече солидния Джалил Окафор в замяна на Тревър Букър. 

Оклахома Сити е с показатели 11-13 и продължава да бъде извън първите 8 в Западната конференция, макар че дистанцията до осмицата определено не е голяма. 

Останалите резултати: Филаделфия – ЛА Лейкърс 104:107 (победна тройка на Брандън Инграм по-малко от секунда преди края), Финикс – Вашингтон 99:109 (34 точки на Брадли Бийл), Юта – Хюстън 101:112 (8-а поредна победа за Рокетс).