Марио Гомес изигра един изключителен есенен полусезон. Само в Бундеслигата той вкара цели 12 гола.

Също и в Шампионската лига и в турнира за Купата на Германия се видя, че когато му се гласува доверие, Марио може да помогне на отбора.

В началото на сезона Гомес запълваше безкрайните проблеми в състава на Байерн. В момента е твърд титуляр.

25-годишният нападател имаше трудности в началото, но в момента никой не може да го извади от титулярната единайсеторка.

В ексклузивно интервю от Доха, където Байерн е на лагер през тази зима, Гомес говори за здравословното си състояние и за целите през пролетния дял от сезона.

Освен за шансовете в борбата за титлата на Байерн, Гомес обръща внимание и на своя бивш отбор Щутгарт, който е заплашен от изпадане.

За контузията Марио споделя: "Можех да тренирам, но извън отбора. Все пак можех да поддържам добро темпо. Вече нямам проблеми, а болките отминаха. Но за момента ще правя крачка по крачка, за да мога в следващите дни да се върна в топ-форма."

"Един играч никога не знае кога точно да се завърне. Нямам план. Когато се чувствам добре, ще започна да тренирам с отбора. Стига да се чувствам готов на 100%. Дали ще е тук в Доха или когато се върна в Мюнхен за мен няма голямо значение. Спокоен съм и оставям нещата да се развият от само себе си."

"Философията на треньора е, че един играч трябва да влезе в игра тогава, когато е напълно готов за това. Не съм бил контузен седмици наред, а само една седмица, в която обаче не можех да правя нищо. Не можех дори да отида на почивка."

"Може да се каже, че имах щастие в нещастието. Вече съм с мисълта за завръщане на пълни обороти, но срещу Волфсбург ще вляза в игра само, ако съм напълно готов."

"Сега трябва да съм много внимателен. Марк ван Бомел беше наречен арогантен, защото каза, че 11 точки пасив от върха са нищо (в момента разликата между Дортмунд и Байерн е 14 точки, но ван Бомел не брои "жълто-черните" за съперник) и че Дортмунд ще ги бием лесно вкъщи. Аз не съм на това мнение, първо трябва да победим в този мач. Ще е много трудно, но ние играем вкъщи и искаме тези три точки."

"Затова вярвам, че е възможно. През есента Дортмунд спечели 14 точки повече от нас, защо пък сега на пролет ние да не спечелим 14 точки повече от тях?!"

"Можеш да се спънеш във всеки мач. През тази година всичко е възможно в Бундеслигата. Единственият отбор, който игра постоянно е Дортмунд."

"През есента имаше няколко отбора, които печелеха мачове напълно неочаквано за всички. Дортмунд не беше сред "уцелените" от изненади, но пък през пролетта може да се случи и те да загубят няколко мача."

"Разликата от второто място не е голяма, но в Байерн се изисква нещо повече. Можем да изпреварим Дортмунд само с помощта на другите отбори, но пък за второто място зависим само от нас самите."

"Ако към края на сезона сме втори, а Дортмунд играе по същия начин, тогава трябва да признаем, че отборът им е бил по-добър от нас. Но до края има твърде много време."

"Надявам се Щутгарт да се спаси, имам много приятели в отбора. Ние често се чуваме с момчетата и им пожелавам да се спасят. Те имат качества, но трябва да внимават."

"Например Херта изпадна миналото лято, а това не беше очаквано от никой. Примерът с Херта трябва да е сигналната лампичка за швабите."

"Сравненията с Джеко? В голям клуб като Байерн играчите винаги са основна тема за спекулации. Нормално е. За мен обаче не е проблем. Виждам се на едно стъпало с Джеко и за мен нямаше да е проблем, ако той беше дошъл при нас."