Бившият национален страж на Германия Йенс Леман смята, че стражът на Байерн Мюнхен Мануел Нойер има да се учи още доста, въпреки че перспективният вратар на практика има основна заслуга за спечелването на двубоя срещу Аугсбург през уикенда.

Той спаси 100-процентов гол в 83-ата минута и помогна на тима да задържи крехката си преднина до края на срещата и да стигне до трите точки в нея.

"Неговата техника е под въпрос", коментира Леман пред "Скай".

"Той пада на земята бързо и това беше просто стереотипен момент - той имаше късмет. Щеше да бъде по-добре, ако беше останал по-бързо на краката си.", добави бившият вратар на Арсенал, коментирайки положението от 83-ата минута в мача между Байерн и Аугсбург.

Въпреки, че е леко критичен към 25-годишния вратар, Леман е на мнение, че Нойер притежава страхотен потенциал и вижда розово бъдеще за него.

"Един млад вратар никога не може да бъде толкова добър. Когато си на 20 не четеш играта толкова добре. Имам в предвид, че един 30-годишен вратар например ще я чете доста по-добре от един 20-годишен", каза още той.

"След пет-шест години Мануел ще бъде значително по-добър. Той със сигурност подобрява представянето си след трансфера в Байерн и стана по-зрял. Мисля, че това момче притежава голям потенциал. Той определено е голям спортист, завърши Леман.