След като счупи ключица Бастиан Швайнщайгер бе опериран успешно и сега се възстановява. Германският национал говори за първи път пред германска медия след контузията по време на мача от Шампионската лига срещу Наполи.

"Чувствам се много добре. Вече не изпитвам болки, тъй като докторът свърши чудесна работа", заяви двигателят на Байерн Мюнхен пред баварска телевизия.

"Сега ще отнеме известно време, докато костта зарастне", допълни 27-годишният национал, на когото бе поставена шина на дясното рамо при интервенцията. Сега той се нуждае от помощ в ежедневието си.

"Като започнем от обуването на чорапите, или връзването на обувките. Изобщо не може да говорим за шофиране, или да си сложа гел на косата. Приятелката ми Сара влиза в ролята на фризьор", споделя полузащитникът с чувство за хумор.

"Най-много ме боли, че няма да бъда на разположение на своите съотборници в събота, за мача срещу Борусия Дортмунд. Това ще е един голям мач", завърши "Швайни", който ще се завърне в отбора на 20-ти януари 2012 година, когато започва първият кръг от пролетния дял на Бундеслигата.