Днес президентът на четирикратния европейски клубен шампион Байерн Мюнхен Ули Хьонес навършва 60 години.

Още на 18 години той пробива в първия отбор на Байерн, където играе в периода 1970-1979 година. В 239 шампионатни мача бележи 86 гола, играейки като атакуващ полузащитник и нападател.

Европейски и световен шампион с Германия, трикратен клубен европейски шампион с Байерн, три пъти печели Бундеслигата с баварците, веднъж купата на Германия и веднъж Интерконтиненталната купа.

Бележи два гола на финала на КЕШ през 1974 година срещу Атлетико Мадрид, когато Байерн печели преиграването с 4:0. Година по-късно на финала за КЕШ срещу Лийдс Хьонес получава контузията в коляното, която го измъчва близо 4 години, преди той да прекратин кариерата си преждевременно.

Тежката контузия в коляното слага край на кариерата му през 1979 година, когато играе под наем в Нюрнберг, за да трупа игрова практика.

Въпреки невероятната си кариера като футболист, Хьонес навярно ще бъде запомнен предимно с ролята си на генерален мениджър в Байерн, на която е назначен веднага след като спира с футбола.

Преди пристигането си в клуба като футболист, Байерн е спечелил едва 7 значими трофея. По време на управлението на Хьонес баварците печелят 15 пъти титлата и 7 пъти купата на Германия.

След 30 години като генерален мениджър, в края на месец ноември 2009 година Хьонес става президент на Байерн, където заменя Франц Бекенбауер, който е на поста 15 години.

Именно Хьонес има основна заслуга в превръщането на Байерн в един от най-силните европейски клубове и отбор №1 в Германия. Баварците поставят абсолютен рекорд, работейки 18 поредни години на печалба.