След серия от девет поредни победи Байерн Мюнхен загуби. Снощното поражение с 1:3 от БАТЕ в Шампионската лига покачва напрежението между наставника Юп Хайнкес и спортния директор Матиас Замер.

Отношенията между двамата се изостриха още след победата с 2:0 над Вердер Бремен в събота. Тогава Замер си позволи да отправи критика към футболистите, без да запознае треньора с мнението си.

"Не бяхме будни, не бяхме остри в Бремен. Постигнахме серия от 6 поредни победи в първенството, но за това няма да получим никаква награда. В голяма част от мача не бяхме на ниво, това не можем да си го позволим", бяха думите на Замер още преди загубата от БАТЕ снощи с 1:3.

"Не съм съгласен с начина, по който Замер направи това изказване. Казах му го лично. Много е важно когато човек критикува, да го прави градивно. Да бъде разумно и да не се прекалява. Считам неговата критика за прекалена. Също така смятам, че тя трябва да става в кухнята на отбора, а не обществено достояние", отсече Хайнкес.

"Диалогът" между двамата продължи по медиите. Този път Замер направи коментар пред "Скай".

"Моето изказване беше доста безобидно. Бях бесен след мача и затова не го казах на отбора. Открито никога не критикувам отделни единици. Но моите думи бяха доста безобидни. Знаете какво се случва в други случаи, когато стана малко по-ясен", завърши Матиас Замер.

Привличането на Замер на поста спортен директор в Байерн бе с една основна цел - да се вкара повече агресия в съблекалнята заради "сребърния" сезон 2011/12. Въпреки, че е считан за гарант за успех в Германия, бившият носител на "Златната топка" все още не намира общ език с треньора на тима Юп Хайнкес.

Наскоро бившият наставник на баварците Отмар Хитцфелд, който стана европейски клубен шампион заедно със Замер в Борусия Дортмунд бе признал, че с настоящия директор в Байерн се работи много трудно.

Бившият национален вратар на Бундестима Йенс Леман също има мнение по въпроса: "Когато някой като Матиас Замер излиза пред медиите и заявява нещо подобно, без да го е казал пред целия отбор, това е проява на слабост."