Шефът на скаутите на Байерн Мюнхен Паул Брайтнер сравни баварския тим с лидера в испанското първенство Барселона.

"Нашият отбор играе един съвсем различен футбол от началото на новия сезон. Ние сме на път да наложим футбол с голяма скорост като Барселона", отсече легендарният бивш национал пред sport1.de.

"Освен това се защитаваме по съвсем различен начин, в сравнение с миналия сезон. Сега сме много по-агресивни и офанзивно настроени. Упражняваме преса, която никога досега не е виждана в Бундеслигата", ентусиазирано допълни бившият халф-бек на Байерн Мюнхен и Реал Мадрид.

"Преди мача в събота се усещаше, че Хамбургер се страхува да не получи звучен шамар от нас. Домакините излязоха със страх срещу нас. Тяхната цел беше да не загубят, или ако паднат - да не бъде с голяма разлика", добави не без самочувствие 61-годишният германец относно победата на своите с 3:0 през уикенда.

"Но Хамбургер не е първият отбор, който играе по този начин срещу нас в последните седмици. В мачовете преди това със страх срещу нас излязоха Вердер Бремен и Фортуна Дюселдорф, които не знаеха как да реагират."

"Ако нямам достатъчно смелост да играя за победа на свой терен, било то срещу Байерн Мюнхен, Реал Мадрид или Барселона, тогава по-добре да си остана вкъщи и да не излизам изобщо на терена", завърши Паул Брайтнер.