След червения си картон в мача срещу БАТЕ Борисов, Джером Боатенг очакваше наказание от един мач. Той обаче ще отсъства в двете 1/8-финални срещи на своя тим от Шампионската лига.

Решението на УЕФА поставя баварците в доста неизгодна позиция, тъй като другият централен бранител Холгер Бадщубер скъса коленна връзка и ще отсъства почти до края на сезона.

Така мюнхенци остават с двама централни бранители - Данте и Даниел ван Буйтен, който няма игрова практика през тази година заради счупване на крака.

Наставникът на Байерн Юп Хайнкес вече заяви, че не иска нов бранител през зимата, тъй като може да използва в "сърцето на защитата" опорните халфове Хави Мартинес или Анатоли Тимошчук.

Испанецът бе сритан грубо от Боатенг на тренировка, а срещу Гладбах контузи окото си. Украинецът вече заплаши, че иска да си ходи.

След като Мартинес напусна терена срещу Гладбах, Хайнкес пусна на негово място офанзивният футболист Шакири, вместо Тимошчук, който не скри разочарованието си.

Спортният директор на баварците Матиас Замер бе заявил, че клубът ще купи нов бранител. Ден след това бе скастрен от изпълнителния директор Карл-Хайнц Румениге, който сподели, че клубът няма да купува през януари.

В петък обаче Байерн може да изтегли късата клечка при жребия в Шампионската лига и да се падне срещу тежки съперници като Арсенал, Реал Мадрид и Милан. Тогава най-вероятно ще видим нов защитник на "Алианц Арена" за старта на пролетния полусезон.