Централният защитник на европейския първенец Байерн Мюнхен Данте се извини на съотборника си Марио Гьотце от името на сънародника си Рамиреш.

Последният влезе безумно в краката на техничаря в мача за Суперкупата на Европа, когато баварците вцепениха Челси с гол в 121-та минута за равенството 2:2, преди да спечелят трофея по драматичен начин с дузпи.

Мениджърът на "сините" Жозе Моуриньо се компрометира сериозно, недоволствайки от изгонването на Рамиреш за нарушението, а Гьотце е с увредена ставна капсула на левия глезен, като кракът му трябваше да остане в гипс десетина дни. Германецът се размина като по чудо със скъсване на връзки.

"Рамиреш е един изключително мил човек. Той ми каза, че изключително много съжалява за контузията на Марио", сподели Данте пред вестник "Билд".

"Той в никакъв случай не искаше да го нарани. Рамиреш ме помоли да се извиня от негово име на Марио Гьотце. Дали Гьотце е важен за Байерн Мюнхен? Разбира се, той е много важна част от отбора. Той ще се завърне още по-силен след травмата", убеден е кариоката.

Имаше ли нарушение на Рамиреш срещу Гьотце? Отговорът е красноречив: