Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес призна, че треньорът на тима Пеп Гуардиола комуникира с бившия наставник Юп Хайнкес, получавайки ценни съвети от 68-годишния специалист.

"Пеп Гуардиола се намира в контакт с Юп Хайнкес и използва неговия богат опит с отбора. Скоро двамата отново ще се видят", сподели Хьонес пред sport1.de.

"Работата с Гуардиола носи голямо удоволствие. Той е изключително открит и сърдечен човек. Щастлив съм, че Пеп е при нас. Срещите с него винаги те зареждат с енергия."

"Гуардиола е педантичен и изключително амбициозен треньор. Изненадан съм, че въпреки големите успехи, които постигна рано-рано, той не спира да работи здраво всеки ден. Той работи на Зебенер Щрасе до късно дори в почивните дни, защото иска да направи отбора още по-добър."

"Беше ясно, че Пеп ще има нужда от време, за да слее начина на игра на Байерн с този на Барселона. Затова аз не разбирах критичните коментари към него в началото на сезона. Сигурен съм, че той ще се справи."

"Темата с Матиас Замер е затворена. Той изрази своето мнение, а ние - нашето. Когато разумни хора седнат на една маса, винаги се взимат разумни решения."

"Защо да се ядосвам от съпротивата на Борусия Дортмунд? Напротив, радвам се. Ние имаме нужда от натиск. Под колкото по-голямо напрежение сме поставени, толкова по-добре играем", завърши своето изказване Хьонес.