Байерн Мюнхен разби Манчестър Сити с 3:1 като гост в двубой от група "D" на Шампионската лига. Срещата се игра на стадион "Етихад Стейдиъм".

Европейският клубен първенец тотално надигра своя опонент и направи куп пропуски, отправяйки цели 20 шута, срещу осем на англичаните. Гостите откриха резултата в началото, когато далечен изстрел на Франк Рибери изненада Харт.

След почивката момчетата на Пеп Гуардиола нанесоха своя решителен удар и нанизаха още две попадения в рамките на пет минути, чрез Томас Мюлер и Ариен Робен.

Десетина минути преди края на мача Негредо намали резултата, след като малко преди това Мюлер бе нацелил напречната греда. В края на мача германците видимо намалиха оборотите. Давид Силва нацели напречната греда от фаул, а червен картон получи Боатенг.

Така Байерн е на върха в групата с пълен актив от 6 точки, докато Манчестър Сити е с три пункта. Толкова има и ЦСКА Москва.



Срещата започна с бърза атака по левия фланг на гостуващия тим. Давид Алаба центрира в наказателното поле към Ариен Робен, който нанесе неточен удар с глава. Момчетата на Мануел Пелегрини отговориха с точен, но слаб удар с глава на Мика Ричардс.

В седмата минута Байерн откри резултата. Франк Рибери получи по лявото крило, напредна и шутира силно от двайсетина метра. Джо Харт докосна насочената в долния му десен ъгъл топка, но трябваше да я извади от мрежата си.

Баварците наложиха временно надмощие, като играта се водеше изцяло в половината на домакините. Франк Рибери нахлу в наказателното поле и върна назад към Бастиан Швайнщайгер, който би по земя, но право в ръцете на Харт.

Веднага след това се стигна до изключително дискусионен момент - Един Джеко бе намерен с пас от дълбочина и остана сам срещу Нойер, но съдийската бригада отсъди спорна засада.

Байерн отново се впусна в предни позиции и със силни, но доста неточни изстрели се отличиха Тони Кроос и Давид Алаба. Байерн печелеше и битката по трибуните, тъй като ултрасите на германския колос надвикаха тези на Сити.

Хесус Навас също записа удар за статистиката, опитвайки се да изненада Мануел Нойер от много малък ъгъл. Рибери, Алаба и Мюлер разиграха чудесно на скорост, но правилно бе маркирана засада.

Бе изминал половин час игра, когато Байерн пропусна да отбележи второ попадение. Ариен Робен премина като на шега през защитата на Сити и опита прострелно центриране към Томас Мюлер, който не успя да засече.

Веднага след това Давид Алаба отправи удар след щастлив рикошет, но топката попадна в ръцете на Харт. Интересното е, че австриецът бе в положение на засада, която не бе маркирана. На отсрещната врата Кун Агуеро отправи слаб и неточен удар.

След подновяването на играта домакините излязоха доста по-ентусиазирани и за кратко се настаниха в половината на своя опонент. Германците обаче отново наложиха надмощие и изстрел на Робен извън наказателното поле профуча на педя покрай левия страничен стълб.

В 56-тата минута Данте пусна фантастичен 30 метров диагонален пас към наказателното поле на Сити. Томас Мюлер се отскубна от опита на Гаел Клиши да играе за изкуствена засада и остана очи в очи с Харт. Германецът майсторски финтира стража и вкара на празна врата.

Още в следващата си атака Байерн вкара трети гол на "гражданите". Тони Кроос отне топката в средата на терена и пусна вдясно към Ариен Робен. Той развинти Настасич и препарира Харт с мощен удар с десния крак, при който топката влезе във вратата с помощта на страничната греда.

Англичаните буквално не знаеха къде се намират и Байерн продължи да тормози защитата им, но Джо Харт извади страховити тупалки на Робен и Тони Кроос. Четвърт час преди края Харт отрази и снаряд на Франк Рибери.

Постепенно темпото на игра спадна, като очевидно домакините вече се бяха предали. Томас Мюлер остана на добра позиция и първо Харт спаси удара му, а след това изстрелът на германеца намери напречната греда.

Едва в 77-та минута Манчестър Сити застраши вратата на Мануел Нойер. Влезлият като резерва Милнър насочи топката точно под напречната греда, но германският страж се намеси акробатично и изби в корнер.

Вдъхновени от добрата възможност, домакините отново атакуваха. Алваро Негредо получи около дъгата, завъртя се и със страхотен удар с левия крак прати топката в мрежата, с помощта на гредата.

В 86-тата минута Данте сбърка и Боатенг бе принуден да спъне Яя Туре, получавайки заслужен директен червен картон. Давид Силва застана зад топката и я насочи великолепно над стената, но тя се отби в напречната греда. После Негредо отправи неточен удар с глава.

За съжаление на домакините техният импулс след красивото почетно попадение се оказа твърде кратък и те загубиха срещата напълно заслужено.


Манчестър Сити - Байерн Мюнхен  1:3

0:1  Франк Рибери - 7'

0:2  Томас Мюлер - 56'

0:3  Ариен Робен - 60'

1:3  Алваро Негредо - 80'


Червен картон (директен):  Боатенг (Байерн) - 86'


Сити:  Харт, Компани, Настасич, Ричардс, Клиши, Фернандиньо, Туре, Насри (Милнър - 70'), Навас, Агуеро (Силва - 70'), Джеко (Негредо - 57')

Байерн:  Нойер, Данте, Боатенг, Рафиня, Алаба, Лам, Швайнщайгер (Кирхоф - 75'), Рибери (Гьотце - 85'), Робен (Шакири - 78'), Кроос, Мюлер