След победата с 3:1 над Манчестър Сити снощи Байерн Мюнхен може да мечтае, че ще стане първият отбор, защитил трофея си в Шампионската лига. Поне това говори статистиката.

Допреди снощния мач баварците бяха спечелили едва три мача срещу английски отбори на Острова, но интересното е, в края на всеки един сезон германският клуб е грабвал трофея в надпреварата,в която участва.

На 19 март 1996 година мюнхенци разбиват Нотингам Форест с 5:1 в Англия на четвъртфиналите и два месеца след това печелят купата на УЕФА, с Емил Костадинов в състава си.

На 3 април 2001 година Байерн взе реванш от Манчестър Юнайтед за загубения две години по-рано финал в Шампионската лига, побеждавайки с 1:0 на стадион "Олд Трафорд" на 1/4-финалите на турнира. Няколко седмици след това момчетата на Отмар Хитцфелд вдигнаха купата с "големите уши".

Най-пресният пример е през миналия сезон, когато Байерн победи Арсенал с 3:1 като гост в първия 1/8-финален мач между двата тима. Месеци след това възпитаниците на Юп Хайнкес празнуваха исторически требъл.