Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола открито заяви, че няма да толерира футболисти, които не са съгласни с неговата философия.

"Аз съм голям приятел на своите футболисти, когато те разбират това, което им казвам", сподели Гуардиола пред клубното списание на баварците.

"Който приеме моите решения, ще бъде подкрепен. Но който не иска да разбере решенията ми, често ще стои на трибуните. Честно казано съм изненадан колко бързо футболистите разбраха моите идеи. Мислех, че ще имаме нужда от доста повече време, но нивото ни е много, много високо."

"За мен не е особено важно да сме на първо място в таблицата през октомври, макар че е хубаво да си на върха. В момента е важно да намираме стила си на игра, защото все още при нас тече един процес."

"Срещу Манчестър Сити и Байер Леверкузен достигнахме много високо ниво, което искаме да задържим през следващите седмици. Разбира се, не във всеки мач играем по такъв начин и не през цялото време на срещите ни, но след преполовяването на полусезона мога да кажа, че съм доволен от това, което показва моят отбор."

"Смятам, че можем да станем още по-добри, когато всички футболисти са здрави. Но ние ще сме в състояние да се борим за титли в края на сезона само ако всеки един футболист в този страхотен отбор приеме моите решения. В противен случай ще имаме проблеми."

"Винаги съм казвал, че се нуждаем от всеки един футболист. И затова ще се радвам, когато всички са на линия. Напоследък ние играем добре, но към края на сезона няма да е добре, ако например футболисти като Франк Рибери или Филип Лам играят по 90 минути на всеки три дни. С колкото повече играчи разполагам, толкова повече промени мога да правя."

"Защо избрах Байерн? Още при първия контакт с клуба разбрах само след една секунда, че трябва да дойда тук. Не исках да пропусна шанса да работя тук, с този страхотен отбор. А и навярно ако тогава бях отказал, повече нямаше да бъда поканен тук."

"Имахме няколко контузени футболисти на позицията на шестицата, като Хави Мартинес и Тиаго Алкантара. Бастиан Швайнщайгер също не можеше да играе известно време заради контузия. Затова трябваше да променя нещо, за да внеса нужната стабилност пред защитната линия, пускайки Филип Лам."

"Можеш да спечелиш един мач с добри нападатели и добра защита. Но в продължителен период от време е невъзможно да постигаш успехи без добри футболисти в средата на терена. По време на лятната ни подготовка Лам играеше няколко пъти като халф и се справяше наистина много добре."

"Той без това за мен е сред най-интелигентните футболисти в света и аз съм на 100% сигурен, че би паснал на всяка една позиция, ако се подготви за нея. Без Филип нашите добри мачове в Манчестър и Леверкузен щяха да бъдат невъзможни. При нормални обстоятелства ще го върна на неговия пост - като десен бек. Но сега съм спокоен, че мога да разчитам на него и в средата на терена."

"Мюнхен е напълно различен град, в сравнение с Ню Йорк. Малко ми прилича на Барселона. Няма море и плаж, но Мюнхен също е много красив град. За мен най-важното нещо е семейството ми да се чувства добре, най-вече децата ми. Всяка вечер те си идват щастливи от училище. Съпругата ми също е доволна от живота си тук. Така че се надявам още дълги години да работя в Байерн, за да опозная още по-добре града и региона", добави Гуардиола.