Байерн Мюнхен излъга ЦСКА Москва, побеждавайки с 3:1 в двубой от група "D" на Шампионската лига, който се игра на стадион "Арена Химки". Това бе десета поредна победа на мюнхенци в турнира, което е абсолютен рекорд.

Баварският колос откри резултата в началото на срещата, когато Ариен Робен засече от движение подаването на Томас Мюлер.

След почивката Кейсуке Хонда направи три сериозни пропуска и малко по-късно Байерн удари своя опонент за втори път, след великолепна солова акция на Марио Гьотце.

ЦСКА все пак намали чрез Хонда, който бе точен от дузпа, но три минути по-късно Мюлер върна преднината от два гола на мюнхенци, също от дузпа. Към края на мача започналият като титуляр Георги Миланов можеше да запише асистенция, но Тошич нацели гредата след паса на българина.

След успеха тази вечер Байерн е на върха с пълен актив от 15 точки, докато руснаците са със скромния актив от три пункта, заемайки трето място.


В началото на двубоя домакините спечелиха корнер, след изпълнението на който се стигна до суматоха в наказателното поле на противника. Данте се оказа на пътя на топката след шут от двайсетина метра на Тошич. Малко след това Рафиня изчисти в последния момент.

Дефанзивният вал на баварците изпитваше видими затруднения и ЦСКА се сдоби с трети корнер още преди да са изминали десетина минути. Вернблуум нанесе точен, но слаб удар с глава, попаднал в ръцете на Мануел Нойер.

В 17-тата минута Байерн Мюнхен сътвори първа смислена атака и откри резултата. Тошич сбърка в средата на терена, топката стигна вляво към Томас Мюлер, който върна хитро назад в наказателното поле. Ариен Робен стреля от движение, от близо десетина метра и прати топката в мрежата зад безпомощния Акинфеев.

В средата на първото полувреме Тони Кроос намери Робен с вълшебен диагонален пас от дълбочина, но холандецът не успя да си спре бързата топка по най-добрия начин в наказателното поле. На отсрещната врата Муса би над вратата.

Не бе изминал и половин час игра, когато Филип Лам получи контузия и трябваше да бъде заменен принудително. На неговото място се появи Тиаго Алкантара.

Ариен Робен копна хитро в наказателното поле при пряк свободен удар, но заученото положение не бе реализирано, тъй като изскочилият зад гърба на защитата Данте не успя да засече от въздуха.

В добавеното време на първото полувреме защитата на Байерн проспа бърза акция на московчани, при която Муса навлезе в наказателното поле, но Хави Мартинес го затвори с тяло и Нойер улови слабия удар на нападателя.

Веднага след почивката Кейсуке Хонда направи пропуска на мача. Той се изстреля зад защитата на Байерн, която очевидно игра за изкуствена засада. Останал сам срещу Мануел Нойер, японецът имаше достатъчно време да си избере ъгъл и да шутира, но докато вземе решение, стражът на Байерн се хвърли в краката му и улови топката.

Малко след това отново Хонда се оказа на правилното място след центриране отдясно. Въпреки че успя да засече топката от близо четири метра, азиатецът отново не успя да я вкара във вратата на противника. В 53-тата минута Хонда стреля по земя в долния десен ъгъл, но отново в ръцете на Нойер.

В първите минути след подновяването на играта Байерн Мюнхен не приличаше на себе си и действията се развиваха в половината на европейския клубен първенец.

В 56-тата минута обаче баварците нанесоха втори удар. Марио Гьотце получи топката от Кроос и използва заснежения терен, за да слаломира между четирима футболисти на съперника. Нахлул в наказателното поле, дребосъкът заложи на плътен удар с левачката, пращайки кълбото в долния десен ъгъл.

Руснаците можеха да намалят резултата моментално след това. Георги Милано пусна успоредно на голлинията пас в наказателното поле, търсейки Муса. Нападателят протегна крак, но закъсня.

След час игра Данте игра с ръка в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Хонда застана зад топката и този път не успя да сбърка, след точен удар по земя.

В 64-тата минута Робен изведе Гьотце отдясно и германецът нацели гредата по диагонала! Топката обаче се озова в краката на Робен, кото бе спънат в пеналта от Шчинников и реферът отсъди дузпа и за Байерн! Томас Мюлер застана зад топката и с шут в долния ляв ъгъл върна аванса от два гола на своите.

Ариен Робен пък бе много близо до второто си попадение в мача, но неговият техничен удар след изпълнение на непряк свободен удар профуча покрай лявата греда. На отсрещната врата Тошич отправи силен удар, но над целта.

В 79-тата минута най-добрият български футболист Георги Миланов излъга защитата на Байерн и върна назад към Тошич, чийто удар от движение срещна гредата.

Съм края на срещата Боатенг подаде към Робен, който можеше да върне на защитника, но реши да бие с левия крак. Акинфеев успя да избие в корнер, от който не се случи нищо интересно. В добавеното време Нойер изби в ъглов удар изстрела на Елм от фаул.

 

ЦСКА Москва - Байерн Мюнхен  1:3

0:1  Ариен Робен - 17'

0:2  Марио Гьотце - 56'

1:2  Кейсуке Хонда - 62, дузпа

1:3  Томас Мюлер - 65', дузпа

 

ЦСКА Москва: Акинфеев, Игнашевич, Березуцки, Шченников, Набабкин, Вернблуум, Георги Миланов (Витиньо - 90'), Хонда, Зубер (Елм - 68'), Тошич, Муса (Базелюк - 80')

Байерн Мюнхен:  Нойер, Боатенг, Данте, Алаба, Рафиня, Мартинес (Кирхоф - 80'), Лам (Тиаго Алкантара - 28'), Кроос, Робен, Мюлер, Гьотце (Грийн - 88')