В събота Хамбургер гостува на Байерн Мюнхен в мач за първенство, като в лагера на северняците са сериозно притеснени, че могат да си тръгнат с много голове в мрежата.

Двата тима бяха изтеглени един срещу друг и в турнира за купата на Германия, като Хамбургер все пак има предимството да бъде домакин през февруари.

"Ако срещу Байерн в събота играем така, както срещу Аугсбург, ще получим 12 парчета. Трябва да помолим футболната лига да излезем с 13 души, или с двама вратари", заяви спортният директор на Хамбургер Оливер Кройцер, цитиран от "Билд".

През март Байерн удари своя противник с 9:2 на стадион "Алианц Арена", като Хамбургер е инкасирал цели 20 гола при последните си три визити на този стадион.

Според мнозина има вероятност този уикенд да видим и нов рекорд в Бундеслигата за най-разгромна загуба. До момента върховото постижение е на Борусия Мьонхенгладбах, който разгромява Борусия Дортмунд с 12:0 през сезон 1977/78, когато 5 гола вкарва доскорошния треньор на Байерн Юп Хайнкес.

Футболистите на Хамбургер вече показват огромен респект към европейския клубен първенец.

Толгай Арслан сподели: "Байерн е истинска сила. Ако срещу тях отново играем така, ще получим много голове".

Хакан Калханоглу добави: "В Мюнхен трябва да изградим една висока стена пред вратата си. И да разчитаме на много, много, много голям късмет".