Байерн Мюнхен загуби с 2:3 от Манчестър Сити в двубой от група "D" на Шампионската лига, който се игра на стадион "Алианц Арена".

Това бе първо поражение за Байерн от юли месец насам, когато тимът падна от Борусия Дортмунд за Суперкупата на Германия. Сити сложи край на рекордната серия от 10 поредни победи на Байерн в ШЛ.

Тази вечер европейският клубен първенец поведе рано чрез Мюлер, а малко след това Гьотце удвои аванса на своите. Германците намалиха оборотите и по-късно бяха наказани, когато Силва се разписа за "гражданите".

Малко след подновяването на играта Сити успя да изравни след точно изпълнената дузпа от Коларов, отсъдена за нарушение на Данте срещу Милнър. Три минути по-късно самият Милнър се разписа и гостите стигнаха до пълен обрат.

Въпреки поражението Байерн завърши на първо място в групата с актив от 15 точки. Точно толкова има и Сити, но англичаните имат по-лоши показатели в директните мачове с мюнхенци.


Байерн можеше да открие резултата още в третата минута, когато Рибери подгони Лескът и бранителят на гостите се опита да върне назад към Джо Харт. Вратарят обаче бе извън малкия пеналт и за малко да се получи автогол. За щастие на "гражданите" топката мина покрай лявата греда.

Баварците не стигнаха до опасна атака след изпълнението на корнера, но постепенно задържаха кълбото в половината на своя опонент.

В петата минута домакините откриха резултата. Данте "хвърли" великолепен 30-метров диагонален пас към Томас Мюлер, който дебнеше на ръба на засадата. Германецът си спря чудесно на гърди, надбяга гонещия го Коларов и с левия крак препарира Харт.

Малко по-късно германският отбор стигна до пряк свободен удар отдясно. Тони Кроос центрира към границата на малкия пеналт, където Данте се извиси във въздуха и нанесе хубав удар, но право в ръцете на Харт.

Томас Мюлер центрира остро отдясно и след грешка на защитата Франк Рибери издебна момента и опита удар от нищожен ъгъл. Кълбото се отби в дясната греда след намесата на Харт. При изпълнението на корнера Манджукич чукна към Гьотце, който бе безмилостен от пет метра с десния крак - 2:0!

Четвърт час след началото на двубоя гостите стигнаха до първата си атака. Хесус Навас се изстреля по десния фланг и разтегли с центриране в наказателното поле. Милнър намери топката във въздуха извън пеналта, но Нойер отрази зверската тупалка на англичанина.

Момчетата на Пеп Гуардиола отново погледнаха в предни позиции. Тони Кроос заложи на далечен изстрел от движение, но Харт бе застанал на правилното място и успя да улови.

В средата на първото полувреме Манчестър Сити за първи път успя да задържи топката и дори създаде продължителна атака, завършила със силен, но неточен удар на Фернандиньо.

В 28-та минута Сити дори успя да намали резултата. Навас центрира отдясно към далечната греда, където Милнър свали с глава към Давид Силва. Испанецът изпревари Данте в малкия пеналт и вкара топката в мрежата.

Коларов можеше да създаде сериозни главоболия на своя вратар Харт, когато в опит да изчисти изрита топката силно в краката на Манджукич. Получи се рикошет, който изненада стража на гостуващия тим, но топката мина над вратата.

После Рибери изведе Гьотце зад гърба на защитата, но германският халф стреля технично в тялото на Харт, който изби в корнер. Манджукич чукна хитро към Мюлер, но и този път стражът спаси.

След подновяването на играта гостите бяха тези, които стигнаха до първа опасност. Силва намери Един Джеко, чийто силен шут с левачката от движение бе насочен към долния ляв ъгъл, но Нойер се хвърли и спаси.

В 58-та минута Данте препъна Милнър в наказателното поле и реферът отсъди 11-метров наказателен удар. Коларов застана зад бялата точка и не сбърка, залагайки на удар в долния ляв ъгъл.

Три минути след това гостите от Манчестър стигнаха до пълен обрат. Хесус Навас получи топката на ръба на засадата и веднага центрира вляво към Милнър. Боатенг се размина с топката и англичанинът остана лице в лице с Нойер, пращайки топката в долния му ляв ъгъл.

Байерн се опита да отговори, но Манчестър Сити не позволяваше да се стигне до удари към вратата. Лам шутира от воле след центриране от корнер, но топката мина покрай целта.

Десетина минути преди края на редовното време Данте допусна глупава грешка, подарявайки топката на Навас в наказателното поле. Испанецът би от малък ъгъл, но Нойер спаси с крак. На отсрещната врата Шакири стреля право в ръцете на Харт.

До края на мача Байерн така и не успя да осъществи силен натиск в търсене на изравнителен гол.

 

Байерн Мюнхен - Манчестър Сити  2:3

1:0  Томас Мюлер - 5'

2:0  Марио Гьотце - 12'

2:1  Давид Силва - 28'

2:2  Александър Коларов - 59', дузпа

2:3  Джеймс Милнър - 62'

 

Байерн:  Нойер, Данте, Боатенг, Алаба, Лам, Тиаго Алкантара, Кроос, Гьотце (Мартинес - 55'), Рибери, Мюлер, Манджукич (Шакири - 68')

Сити:  Харт, Лескът, Демикелис, Ричардс (Сабалета - 16'), Коларов, Гарсия, Фернандиньо, Милнър, Силва (Негредо - 73'), Навас, Джеко (Родуел - 88')