Крилото на Байерн Мюнхен Франк Рибери сподели, че Златната топка никога не е било една от основните му цели. Той предпочита да постигне нов триумф с Байерн, вместо да печели индивидуални отличия.

"Какво повече можех да направя, след като спечелих всичко възможно с Байерн? Дали ще съм втори или трети ми е все едно", каза Рибери пред вестник "Билд".

"Аз не съм егоист и тази награда не е моята цел. Предпочитам отново да спечеля всичко с Байерн и да стана световен шампион. Това е важното."

"Разбира се, че ми се искаше да спечеля Златната топка, но всичко е наред. Аз, Филип Лам и Мануел Нойер сме горди, че имахме възможността да бъдем на церемонията."

"Наградата щеше да бъде чудесна най-вече за феновете, за клуба ми и за съпругата ми. За мен Златната топка не е най-важното нещо. Радвам се, че тази тема вече приключи."

"Сега отново искам да спечеля всички трофеи през сезона с Байерн. Меси е страхотен човек, с него си говорихме много и това ми достави голямо удоволствие", завърши своя коментар Рибери.