Бившият защитник на Байерн Мюнхен Брено призна, че ще стиска палци на президента на клуба Ули Хьонес да не го последва в затвора. Както е известно, футболистът излежава присъда за умишлен палеж на къщата си под влияние на голямо количество алкохол, а босът на Байерн е разследван за укриване на данъци.

Делото на Хьонес започва през месец март тази година и ще бъде водено от един от най-безкомпромисните прокурори в Мюнхен. Именно поради тази причина медиите в Германия твърдят, че има реална опасност за Хьонес да не успее да "мине между капките" и да лежи в затвора.

"Ули Хьонес винаги е бил много близо до мен, винаги е стоял на моя страна. От цялото си сърце здраво му стискам палци да не влезе в затвора. Ули има добро сърце, тоя е чудесен човек. Щастлив съм, че го познавам и се надявам нещата да се наредят за него", каза Брено пред вестник "Билд".

24-годишният бразилец изкара 18 месеца в затвора. Именно Хьонес и бекът Рафиня са най-честите посетители на Брено.

"Беше страхотно, че те двамата искаха да ме виждат. Така се чувствах по-обичан и ценен. През първите шест месеца не спирах да плача. Нещата ти се изясняват, когато скъпи за теб хора те посещават в такъв момент."

"Според мен трябваше да отида в по-малък клуб от Байерн, за да опознаят страната и културата. Чак тогава трябваше да направя тази голяма крачка. Трябваше да науча езика доста по-рано."

"Подписах договор със Сао Пауло и сега животът ми трябва да бъда по-добър. Ще направя всичко възможно, за да бъде така", завърши Брено.