Крилото на Байерн Мюнхен Ариен Робен счита, че баварският колос може да бъде спрян само от самия себе си в борбата за сребърната салатиера.

Мюнхенци имат 10 точки аванс на върха пред втория Байер Леверкузен, като момчетата на Пеп Гуардиола са изиграли и един мач по-малко. В сряда те излизат срещу Щутгарт, в отложен двубой от 17-ия кръг на Бундеслигата.

"Мисля, че ние самите сме най-големите си противници в борбата за титлата", сподели холандецът пред електронното издание Goal.com.

"Имаме комфортна преднина на върха и само от нас зависи дали ще я запазим. Много сме доволни от ситуацията в която се намираме."

"Победата срещу Борусия Мьонхенгладбах беше много важна. Те бяха спечелили осем победи и веднъж завършиха наравно в 9 домакински мача преди срещата с нас."

"Изминаха 7 седмици откакто получих контузията и сега мога само да бъда щастлив. Травмата беше сериозна, но все пак стигнах далеч по отношение на възстановяването си."

"Нещата наистина вървяха гладко преди зимната пауза, преди да срещна вратаря на Аугсбург Марвин Хитц. Сега имам нужда от тренировки и мачове, за да си върна ритъма."

"Все още не съм готов на 100%. Появих се в игра срещу Гладбах, защото имаме много контузени футболисти и за мача имахме няколко млади футболисти на пейката", завърши своя коментар Робен.