Полузащитникът на Байерн Мюнхен Бастиан Швайнщайгер увери, че скоро ще поднови тренировки. Националът игра за последно в началото на ноември 2013 година, при победата на мюнхенци с 1:0 като гости на Виктория Пилзен в Шампионската лига.

Швайни бе измъчван от болки в оперирания през лятото глезен, а напоследък се оплакваше и от болки в коляното. По всичко личи, че скоро той ще бъде напълно готов за игра.

"Спечелихме едва първи мач през пролетния полусезон и трябва да вземем още много точки, за да кажем, че титлата е решена. Добре е, че започнахме годината толкова убедително", заяви Швайнщайгер пред spox.com.

"Ние ще се опитаме да защитим титлите си, включително и в Шампионската лига. Имаме тази възможност. Със сигурност има поне 4-5 отбора, чиято цел е също да спечелят трофея."

"Но ако ние се намираме в добро състояние и ако всичките ни футболисти са на борда, сме готови отново да постигнем нещо голямо."

"По време на лагера в Доха имах проблеми с коляното. Но сега се чувствам по-добре. През последните дни коляното ми е по-добре и се надявам, че скоро отново ще мога да тренирам с отбора", добави халфът.