Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге директно обвини френския шампион ПСЖ, че нарушава Финансовия феърплей.

Според Румениге, който е председател на Асоциацията на европейските клубове, слуховете че ПСЖ получава под масата 200 милиона евро от Катар ще се окажат верни.

"Не мога да си представя, че в момента ПСЖ спазва критериите на финансовия феърплей", заяви Румениге по време на конгрес в Дюселдорф.

"Този клуб не играеше важна роля дори във Франция, но неговите собственици го качиха на много високо ниво благодарение на изключително големи финансови средства."

"Говори се, че държавата Катар налива в ПСЖ 200 милиона евро чрез спонсорски договор на фланелките. И това са повече от слухове. В бъдеще обаче ще се приема само пазарно обусловена цена."

"Наясно съм какви суми се дават чрез спонсорски договори на фланелките в Реал Мадрид, Барселона или Байерн Мюнхен. И мога да ви уверя, че сумите са много под 200 милиона евро."

Босът на европейския първенец бе запитан дали има вариант в Байерн да влезе друг акционер, който да купи 9.09% от клуба. Медиите в Германия твърдят, че "Алианц" е готов да стане акционер и да налее над 100 милиона евро в касата на баварците.

"Дали и друга компания ще закупи акции в Байерн в бъдеще след Адидас и Ауди? Не изключвам този вариант. Не мога да потвърдя, че разговаряме с някоя компания. Но нашите намерения не са да пръснем тези пари за играч като Лионел Меси, ако се стигне дотам."

"Ако направим една такава крачка, ние ще инвестираме в камъни, а не в крака. Защото искаме колкото се може по-скоро стадионът да стане изцяло наш и да нямаме задължения за него. Освен това имаме един голям проект, който е свързан с академията ни."

"Ние искаме да ставаме шампиони колкото се може по-често, но честно казано не сме толкова арогантни за да вярваме, че в близките 10 години ще станем шампиони 8 или 9 пъти. Не смятам, че случаят ще е такъв", завърши Румениге.

Коментарът на изпълнителния директор не е първият път, в който Румениге атакува ПСЖ. През последните две години между Байерн и парижани се усеща напрежение. Преди време собственикът на френския клуб Насър Ал-Келаифи бе посъветвал Румениге да отиде на лекар.