Бившият национален вратар на Германия Йенс Леман е на мнение, че треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола е разочарован от липсата на интрига в Бундеслигата.

Европейският и световен клубен първенец води с цели 16 точки на втория Байер Леверкузен, който тази вечер посреща Шалке в последния съботен мач.

В същото време Леман предлага революционно решение с цел увеличаване конкуренцията в Бундеслигата - Байерн да плаща на своите съперници в първенството.

"Смятам, че Пеп Гуардиола е разочарован. Мисля, че преди да дойде в германия той очакваше Байерн да има по-голяма конкуренция", започна Леман, цитиран от "Скай".

"Байерн получават пари от Дойче Телеком, Алианц, Адидас, Ауди и други спонсори. За печалбите на тези компании се грижат германските граждани."

"На Байерн трябва да бъде зададен въпроса дали не е редно средства, които клубът получава от спонсорите си, да бъде солидарно разпределена между тях и останалите клубове в Бундеслигата."

"По този начин останалите отбори биха имали своите шансове. Смятам, че за самият Байерн ще е добре, ако е на лице отбор, който да им окаже съпротива", добави Леман.