Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола не скри, че вратарят на отбора Мануел Нойер стои в основата на победата с 2:0 над Арсенал снощи. Специалистът похвали също така полузащитника Тони Кроос, който вкара гол и нацели греда след почивката.

"За да играеш добре, трябва да задържаш топката. Ако не владееш кълбото, ще страдаш - както ни се случи в първите 15 минути. Всичко се свежда до контрола на топката", започна Пеп Гуардиола след срещата.

"Твърде бързо губехме топката и срещу страхотен отбор като Арсенал това не трябва да се случва. След като Месут Йозил пропусна дузпата, ние успяхме да постигнем по-голямо притежание на кълбото и да контролираме играта малко повече."

"На Арсенал не им беше лесно с човек по-малко. Ние показахме търпение и до края на мача играхме добре. Арсенал бе доста, доста по-добър от нас през първите 10-15 минути. Но след грешката на Йозил от бялата точка ние заиграхме по-добре."

"Ние трябваше да се борим по-здраво през първите десет минути. Това е въпрос на характер - да искаш да си върнеш притежанието на топката. Силата ни не е в контраатаката, тъй като не притежаваме физическите възможности за това. Ние трябва да притежаваме топката."

"След червения картон се получи нашият мач. Когато последният човек в защита извършва нарушение в наказателното поле, реферът трябва да отсъди дузпа и да покаже червен картон."

"Мога да разделя мача на три периода - в първите 15 минути Арсенал игра невероятно. Ние имахме късмет, че най-добрият вратар в света показа своите качества. След това заиграхме по-добре и започнахме да доминираме. Имахме добри атаки отдясно и след дузпата в наша полза мачът се промени напълно."

"Трудно е да играеш, когато съперникът ти се защитава с 9 души. За нас беше важно, че контролирахме ситуацията през второто полувреме. Играхме с търпение, търпение, търпение. И в края успяхме да вкараме головете си."

"Последните два пъти гостувах на Арсенал с Барселона и играхме невероятно, но не успяхме да спечелим. Така че победата снощи е страхотна за нас. Не трябва да допускаме на реванша да се случи това, което стана миналия сезон. Излизаме за победа и във втория двубой."

"Арсенал е един от най-добрите отбори във Висшата лига. Можеш да играеш добре тук, но никога не можеш да доминираш над тях. Те имат страхотни футболисти като Уилшър, Йозил, Росицки. За съперника става трудно да отнема топката."

"Моят опит показва, че тази фаза от турнира винаги е трудна. Принципът срещу Арсенал е да не им позволяваш да владеят топката. Харесват ми футболисти, които искат да отнемат топката. Футболисти, които искат да играят, играят, играят. Такива като Тони Кроос, който вкара страхотен гол, той се представи фантастично", завърши своя коментар Пеп.