Байерн Мюнхен разби Хановер с 4:0 като гост в двубой от 22-ия кръг на германската Бундеслига, който се игра на стадион "HDI Арена".

Шампионите се оттеглиха на почивка с два гола аванс, реализирани в рамките на десетина минути от Томас Мюлер с глава и Тиаго Алкантара от воле.

Байерн направи преднината си класическа след около час игра, когато Мюлер вкара втория си гол, получавайки хитър пас с петичка от Марио Манджукич. Малко след това се разписа и хърватският нападател на гостите.

Победата е 14-а поредна за Байерн в Бундеслигата. Тимът събра 62 точки и води с целия 19 пункта на втория Байер Леверкузен. Хановер е 11-и в класирането с 24 точки на сметката си.


Наставникът на гостите Пеп Гуардиола даде възможност на резервния вратар Том Щарке да излезе като титуляр. Това е едва втори мач на Щарке през кампанията, след загубата на баварците от Борусия Дортмунд за суперкупата на Германия през юли.

Завърналият се от лазарета Бастиан Швайнщайгер се завърна като титуляр. За Марио Гьотце пък това бе мач №100 в Бундеслигата с екипите на Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен.

Двата тима заложиха на здравите физически единоборства още от самото начало, като домакините дадоха да се разбере, че не изпитват особен респект към европейския и световен клубен първенец.

Едва след десетина минути игра се стигна до първия удар, отправен от Боатенг, но право в ръцете на Цилер. Давид Алаба заложи на силен удар с левия крак от пряк свободен удар, но след получилия се рикошет спечели само корнер за своя отбор.

Бе изминал почти четвърт час игра, когато Хановер можеше да открие резултата. Рудневс бе изведен зад гърба на защитата на мюнхенци и нанесе удар в наказателното поле. Излезлият напред Том Щарке успя да спаси с върха на пръстите си, а после Давид Алаба изчисти.

В средата на първото полувреме Байерн откри резултата. Рафиня получи топката по десния фланг и в близост до аутлинията центрира към границата на малкия пеналт. Там Томас Мюлер нанесе точен и много плътен удар с глава, пращайки кълбото в мрежата зад Цилер.

Шампионите се активизираха и малко по-късно Хави Мартинес би неточно от близко разстояние. Малко след това Цилер спаси идентични изстрели извън наказателното поле на Марио Манджукич и Томас Мюлер.

В 34-тата минута Байерн изпълни корнер, при който защитата на домакините изчисти и потърси изкуствена засада при центрирането на Бастиан Швайнщайгер. От дълбочина изскочи Тиаго Алкантара, който си пое на гърди и ефектно разстреля Цилер с левия крак от шест метра.

На отсрещната врата Шмидебах отправи нещо като удар на отчаянието, който бе твърде безобиден и излезе спокойно в аут. Гостите продължаваха да държат контрола на мача в свои ръце и играта се водеше предимно в половината на северняците.

Хановер започна по-добре второто полувреме и пред Рудневс се откри добра възможност да обстрелва вратата на Щарке. Нападателят би от въздуха, но покрай целта. При първата опасна атака на мюнхенци Давид Алаба преодоля двама защитници и вместо да стреля от удобна позиция, той върна назад и отбраната на противника се справи.

Десетина минути след почивката Хущи центрира отдясно и Маме Диуф отправи много хубав удар с глава, който принуди Том Щарке да се разтегне максимално и да избие в последния момент. После Шмидебах изведе Хущи, но неговият шут бе блокиран от Щарке, който излезе и скъси ъгъла.

Точно когато изглеждаше, че Байерн си играе с огъня, домакините получиха трето попадение. Давид Алаба центрира отляво и Марио Манджукич чукна хитро с петичка към Томас Мюлер. Германецът остана сам срещу Цилер и не му остави шансове, стреляйки в долния ляв ъгъл.

В средата на второто полувреме баварците започнаха да се забавляват. Марио Манджукич се опита да засече центриране отдясно с ефектна странична ножица, но топката мина покрай дясната греда.

Секунди след това Манджукич все пак успя да се разпише. Рафиня центрира към далечната греда и там хърватският таран се провря между двама защитници, нанасяйки точен удар с глава. Цилер не успя в опита да спаси отблизо и трябваше отново да вади топката от мрежата си.

Последваха значително по-спокойни минути, в които мюнхенци нямаха особено желание да обезчестяват напълно своя опонент, който пък нямаше сили да търси почетен гол. Шулц отправи точен удар от дистанция, но за по-сигурно Щарке изби в корнер. В заключителните моменти на мача Байерн допусна играта в своята половина, но Хановер нямаше идея как да застраши вратата на Щарке.

 

Хановер - Байерн Мюнхен  0:4

0:1  Томас Мюлер - 25'

0:2  Тиаго Алкантара - 34'

0:3  Томас Мюлер - 59'

0:4  Марио Манджукич - 66'

 

Хановер:  Цилер, Шулц, Марсело, Райторал, Поконьоли, Щиндъл (Андреасен - 68'), Швидебах, Битенкорт (Приб - 37'), Хущи, Рудневс, Диуф (Собиех - 78')

Байерн:  Щарке, Боатенг, Мартинес, Рафиня, Алаба, Лам, Тиаго Алкантара, Гьотце (Кроос - 67'), Мюлер (Робен - 62'), Швайнщайгер (Писаро - 72'), Манджукич