Централният защитник на Байерн Мюнхен Данте сподели, че големият коз на баварците е техният нестихващ глад за успех.

"Нашият глад за успех е най-силната ни страна. След требъла през миналия сезон всички в тима започнахме от нулата, защото всеки един от нас искаше да покаже на новия треньор, че може да разчита на него", започна Данте пред официалния сайт на Бундеслигата.

"Ние сме наясно как да се справим след постигнатия успех. По време на мачовете и тренировките понякога между нас самите става по-горещо, защото искаме максимални резултати. Много ни е полезен Матиас Замер, чийто манталитет на победител не може да видите при друг човек."

"През миналия сезон искахме да вкараме гол колкото се може по-рано, а през този сезон сме по-търпеливи.  Сега владеем топката по-дълго време и създаваме повече положения. Можем да играем с дълги топки и веднага да променим играта си, залагайки на къси подавания."

"Ние футболистите често си сменяме позициите на терена. Това ни прави по-силни и непредвидими. Играем дълбоко в половината на противника и доста доминиращо. Това е характерно за Пеп Гуардиола."

"Когато играч като Франк Рибери се контузи, ние успяваме да компенсираме липсата му. Широчината и качеството на състава ни са чудесни, макар Франк да е практически незаменим футболист."

"Ние искаме да печелим всеки мач. Ще видим какво ще стане в края на сезона. Ясно е, че ние искаме отново да грабнем всички трофеи през сезона", завърши своето изказване Данте.