Селекционерът на Холандия Луис ван Гаал изрази задоволството си от силния период на европейския и световен клубен шампион Байерн Мюнхен. Известният с голямото си самочувствие специалист счита, че именно той има главна заслуга за успехите на баварците напоследък.

"Дали Байерн ще защити трофея си в Шампионската лига? Много е трудно, досега нито един отбор не го е правил. Но аз вярвам в този Байерн", започна Луис ван Гаал.

"За мен не е особено добре, че финалът на Шампионската лига е на 24 май, защото Робен няма да е в състава ми и с него ще имаме само едноседмична подготовка. Той е моят капитан, един много важен футболист."

"Ще трябва да правя подготовка без най-важния си играч. Но, добре... Ако Байерн го постигне отново, ще бъда много горд. Само за националния отбор на Холандия ще бъде малко по-трудно."

"Смятам, че аз имам принос за този успех. Но винаги играчите и треньорите са тези, които успяват на момента. Юп Хайнкес се справи много добре, той залагаше на същата схема на игра като мен. При Пеп Гуардиола нещата също се получават, той вкара и нови неща. Чудесно е! Гледам мачовете на Байерн и съм изпълнен с огромна гордост!"

"Аз съм треньор на отношенията с играчите. Бях изградил връзка с всеки един футболист в Байерн. Това все още са моите футболисти. Надявам се винаги да печелят. В последно време те спечелиха много срещи."

"За мен е моята съпруга Труус Мюнхен беше супер-град. Били сме също така в Барселона, но ако сравня двата града, в Мюнхен бяхме по-щастливи. Обичаме хората там, тяхната дисциплина. Също така климата, времето. В Мюнхен всичко беше прекрасно."

"Мечтата ми е още веднъж да тренирам голям клуб, този път във Висшата лига. Не съм изживял атмосферата там. Също така бих искал да стана шампион в четвърта различна държава след Холандия, Испания и Германия. Това е моята амбиция."

"Искам да го постигна и да изляза в пенсия, наслаждавайки се на живота с Труус в нашата къща в Португалия. Разбира се, че Бундеслигата ми харесва, вече казах, че германският манталитет ми допада. Но вече съм ставал шампион в Германия. Сега искам да го направя в друга държава", добави ван Гаал.

Холандецът изведе Байерн до дубъл в Германия през 2010 година, както и до финала в Шампионската лига, загубен с 0:2 от Интер на Жозе Моуриньо. Именно Ван Гаал наложи в първия отбор младите Томас Мюлер, Холгер Бадщубер и Давид Алаба.

Любопитното е, че бившият треньор на Байерн Юп Хайнкес, подобно на ван Гаал, също нарича играчите на отбора "моите момчета".