Байерн Мюнхен се класира на финала за купата на Германия, побеждавайки Кайзерслаутерн с 5:1 в полуфинална среща от турнира, играна на стадион "Алианц Арена".

Носителят на трофея откри резултата в средата на първото полувреме, когато Бастиан Швайнщайгер се разписа с глава. Малко след това Ариен Робен се отчете с втора асистенция, този път за гола на Тони Кроос извън наказателното поле.

Веднага след почивката Робен беше спънат в наказателното поле и Томас Мюлер реализира отсъдената дузпа. Кайзерслаутерн намали пасива си десетина минути по-късно чрез Цолер, но в 78-та минута Манджукич сложи точка на спора. В добавеното време се разписа и влезлият като резерва Марио Гьотце.

Така на 17 май Байерн Мюнхен ще се изправи в спор за трофея с Борусия Дортмунд. През 2012 година двата тима също бяха един срещу друг на финала, а тогава "жълто-черните" размазаха баварците с 5:2.


Гостите започнаха доста смело и в самото начало Рубен Йенсен отправи неточен удар с глава. След това на отсрещната врата Марио Манджукич свали за Томас Мюлер, но силният шут с левачката на германския футболист профуча покрай целта.

Малко преди да изминат десет минути игра Бастиан Швайнщайгер центрира меко в наказателното поле и Мюлер нанесе удар с глава, намирайки се на ръба на засадата. За късмет на гостуващия тим кълбото се отби в напречната греда след рикошет в тялото на Дик.

Малко след това навярно най-активният на терена Мюлер се премести по дясното крило, центрирайки към точката на дузпата. Там Манджукич "хвана" топката от ждроб, но я прати в трибуните.

Точно в средата на първото полувреме Байерн разпечата вратата на своя опонент. Ариен Робен центрира от корнер и около границата на малкия пеналт Бастиан Швайнщайгер нанесе страхотен удар с глава, насочвайки топката в левия ъгъл.

Малко след това мюнхенци създадоха още едно интересно положения. След центриране отдясно Марио Манджкич засече топката, но беше блокиран от футболист на противниковия тим.

В 32-та минута баварците все пак стигнаха до втори гол. Ариен Робен подлуди защитата на Кайзерслаутерн с мощен пробив по дясното крило, след което върна назад към Тони Кроос. Последният нанесе техничен удар около дъгата и прати топката в долния десен ъгъл.

Момчетата на Пеп Гуардиола сътвориха чудесна атака и по лявото крило. Рибери и Мюлер преодоляха защитата на гостите, подавайки си красиво с петичка, но в крайна сметка "червените дяволи" се справиха и изчистиха напред.

Пет минути след подновяването на играта Байерн заби трети гол. Ариен Робен нахлу в наказателното поле и беше препънат от Льове, което накара рефера да покаже бялата точка. Томас Мюлер пое отговорността и реализира дузпата в долния ляв ъгъл.

"Червените дяволи" се опитаха да отговорят, но без сообен успех. След центриране от корнер Цолер получи възможност да шутира с левия крак, но прати топката покрай лявата греда. На отсрещната врата Франк Рибери би неточно от удобна позиция.

Преди да изтече един час игра от началото на срещата гостите изненадващо намалиха пасива си. Дик центрира отдясно в наказателното поле, където Симон Цолер надскочи Джером Боатенг и прати кълбото в мрежата зад Лукас Редер.

В средата на второто полувреме Мюлер се размина с топката при центриране отляво на Рибери, а после Гьотце стреля от движение след подаването на Манджукич, но бранител изби в корнер.

В 78-та минута Байерн окончателно отказа своя опонент от съпротива, вкарвайки четвърти гол. Марио Гьотце си спря прекрасно на гърди в половината на гостите и след като напредна, чукна вдясно към Манджукич. Той навлезе в наказателното поле и матира Зипел с диагонален изстрел.

Последва хубаво центриране на Гьотце отляво. Насочената към далечната греда топка попадна на главата на Манджукич, но той учудващо не успя да уцели опразнената врата.

В добавеното време на срещата Рибери чукна с петичка към Марио Гьотце в малкото наказателно поле и германецът вкара без проблеми, оставайки лице в лице със Зипел.

 

Байерн Мюнхен - Кайзерслаутерн  5:1

1:0  Бастиан Швайнщайгер - 23'

2:0  Тони Кроос - 32'

3:0  Томас Мюлер - 50', дузпа

3:1  Симон Цолер - 60'

4:1  Марио Манджукич - 78'

5:1  Марио Гьотце - 91'

 

Байерн: Редер, Боатенг, Данте, Лам, Алаба (Рафиня - 81'), Швайнщайгер (Мартинес - 75'), Кроос, Рибери, Робен (Гьотце - 61'), Мюлер, Манджукич

Кайзерслаутерн: Зипел, Хайнц, Торехон, Дик, Льове (Фортунис - 68'), Орбан, Цимер, Матмур, Ринг, Йенсен (Идрису - 77'), Цолер (Лакич - 80')