Германия е известна със своята дисциплина и отлична организация, но местният футболен съюз сътвори неприятен гаф.

На официалната страница на ГФС Байерн Мюнхен беше "класиран" на финала за Купата, още преди да изиграе мача си с Кайзерслаутерн, който е тази вечер от 21.30 часа българско време.

В обръщение към медиите ГФС призовава всички журналисти да се сдобият с акредитации за "финалния сблъсък в Берлин между Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен" най-късно до 25 април.

От Кайзерслаутерн реагираха светкавично и скрийн-шот с гафа беше пуснат в социалната мрежа Туитър. Говорителят на клуба отговори с думите "И от футболния съюз не вярват много в нашия клуб тази вечер".

От ГФС все пак намериха логично обяснение, което едва ли удовлетворява накърнените и предварително отписани "червени дяволи".

"За да осигурим максимално бързо обслужване за нашите потребители, ние вече имахме два готови варианта за финалистите в турнира. Заради технически проблем един от двата варианта се е появил на страницата ни с дата 17.04", обясниха от футболния съюз.

Недоволни фенове обаче се питат защо на страницата на ГФС не се е появил другият вариант, а именно финалът в турнира да бъде между Борусия Дортмунд и Кайзерслаутерн...