Байерн Мюнхен - Кайзерслаутерн, полуфинална среща от турнира за купата на Германия. Стадион "Алианц Арена", 21.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари:  Нойер, Цингерле, Редер

Защитници:  Лам, Данте, Боатенг, Алаба, Рафиня, ван Буйтен, Салахи

Халфове:  Швайнщайгер, Мартинес, Кроос, Гьотце, Робен, Рибери, Хойберг, Вайзер

Нападатели:  Манджукич, Писаро, Мюлер

Контузени: Бадщубер, Тиаго Алкантара, Контенто, Щарке, Шакири

 

Прогноза на Gol.bg:

Байерн посреща втородивизионния Кайзерслаутерн в битка за участие във финала за купата на Германия. В последните си 30 домакински мача в надпреварата баварците са отпадали само веднъж - в полуфинала срещу Шалке преди три години, когато настоящият вратар на Байерн Мануел Нойер направи куп фантастични спасявания.

Последният случай, в който втородивизионен отбор успя да елеминира мюнхенци за Купата беше преди десет години, когато Алемания спечели с 2:1 в Аахен, хвърляйки бомбата на сезона.

Днешните съперници се изправят за четвърти път един срещу друг за купата в Мюнхен. През 1971, 2006 и 2012 година Байерн не допусна изненада и продължаваше напред, без да допусне нито един гол. Срещите на двата тима в надпреварата са общо девет и в тях и "червените дяволи" са ликували само веднъж - през 1980 година.

Последната победа на Кайзерслаутерн в Мюнхен дойде през 1997 година, когато воденият от Ото Рехагел отбор се наложи с 1:0 и в края на кампанията сензационно спечели титлата. Последната загуба на Байерн от днешният им опонент дойде през 2010 година за първенство - 0:2.

Добрите новини за Байерн са свързани със състоянието на Джердан Шакири и Диего Контенто. Швейцарецът вече тича, а същото се очаква да стори и бекът. Двамата остават извън групата за мача днес. Мануел Нойер все още не е напълно възстановен и до последно ще бъде под въпрос. По всяка вероятност той ще седне на пейката, за да не се рискува здравето му преди сблъсъка с Реал Мадрид в ШЛ.

От Кайзерслаутерн вече заявиха с респект, че могат да се класират на финал само ако Байерн се победи сам. Разликата в класите е твърде голяма, а като добавим е фактора домакинство, всичко друго освен победа за баварците в редовното време може да се счита за сензация.

 

Резултат: Байерн Мюнхен - Кайзерслаутерн  4:1