Спортният директор на Байерн Мюнхен Матиас Замер се изказа доста критично към играта на отбора, въпреки победата с 5:1 над Кайзерслаутерн, която класира баварците на финала за Купата на Германия.

Още по темата

"Щастливи сме, че се класирахме на финала, но аз не съм доволен от начина, по който играем. Допускаме твърде много грешки в резултат от липсата на концентрация, не показваме нужната динамика", заяви Замер, известен със своя перфекционизъм.

"Оставам с усещането, че не горим в играта. А с оглед нашите цели, това не е достатъчно. Ние бяхме недосегаеми, но точно това качество сме загубили напоследък."

"Един с друг се отнасяме твърде мило, твърде учтиво, все едно тук е оазисът на прегръдките. И ако се обичаме, трябва да си кажем истината. А истината е, че това, което показваме в момента не е достатъчно. Трябва да имаме смелостта да говорим един с друг за тези неща."

"След спечелването на титлата оставяме твърде много свободно пространство и ако продължаваме по същия начин, ще бъде много трудно да вземем още един трофей. Трябва да се запитаме: искаме или още два трофея или не?! Ако играем така, както преди спечелването на титлата, ще бъдем в позиция да го постигнем", добави Замер.