Айнтрахт Брауншвайг игра смело, но загуби от Байерн Мюнхен с 0:2 в двубой от 31-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион „Айнтрахт-щадион”. Попаденията за гостите вкараха Писаро и Манджукич в края на мача.

Брауншвайг бе по-добрият отбор през първото полувреме, а един от най-добрите на терена бе острието Ян Хохшайдт, който не спираше да тормози защитата на баварците. Именно Хохшайдт пропусна най-чистото положение, стреляйки неточно с глава.

Момчетата на Пеп Гуардиола бяха на път да запишат трети пореден шампионатен мач без да вкарат гол, но смените на Пеп Гуардиола в края на срещата дадоха резултат. Шампионите събраха 81 точки на сметката си, докато Айнтрахт остана на дъното с едва 25 пункта в своя актив.


Борещият се за своето оцеляване Айнтрахт стартира доста надъхано и Байерн не можеше да сътвори нито една смислена акция. Робен чукна Рибери, който се опита да преодолее Доган, но без особен успех.

Бяха изминали десетина минути игра, когато баварците все пак показаха нещо интересно в играта си. Рибери бе намерен на добра позиция, но вместо да стреля, той реши да върне към Робен. Точно преди холандецът да остане сам срещу вратаря, Доган се хвърли в краката му и изчисти.

В средата на първото полувреме Айнтрахт пропусна страхотно положение. Елабделауи премина покрай Боатенг и центрира почти от аутлинията към малкото наказателно поле. Там Хохшайдт нанесе удар с глава, но той се оказа неточен.

На отсрещната врата Франк Рибери опита силен удар, но прати кълбото в трибуните. Последва нов удар на един от най-добрите на терена Хохшайдт, но Лукас Редер улови спокойно.

Баварците така и не успяваха да намерят ритъма си и половин час след началото на срещата по нищо не си личеше кой от двата тима е спечелил титлата предсрочно и кой се намира на дъното на таблицата.

След пас на Боланд Хохшайд продължи да тормози защитата на мюнхенци, но Данте изби панически. Енергията на футболиста на Айнтрахт изглеждаше неизчерпаема и той участваше в почти всички интересни ситуации.

В 41-та минута Байерн отново изтръпна заради находчивостта на Хохшайд. Той стигна до добра позиция за изстрел и пак пробва късмета си, но топката прелетя на напречната греда.

Второто полувреме започна с много единоборства, при едно от които нервите на Франк Рибери не издържаха и французинът реши да се саморазправя с Елабделауи.

Малко преди да изтече един час игра домакините имаха претенции за нарушение на Данте срещу Хохшайд, но съдията даде знак играта да продължи.

Гостите стигнаха до пряк свободен удар отдясно след фаул срещу Гьотце, но острото изпълнение на Ариен Робен не донесе нищо опасно. После Бастиан Швайнщайгер стреля от воле, но опорният полузащитник не бе настроил мерника си.

Двайсетина минути след началото на срещата Марио Гьотце имаше претенции за дузпа, след като бе съборен в наказателното поле от Доган, но реферът прецени, че защитникът е играл чисто.

В 75-тата минута Байерн все пак откри резултата. Влезлият като резерва Томас Мюлер намери Марио Гьотце, който се измъкна на ръба на засадата отляво и пусна топката към Клаудио Писаро. Перуанецът не показа милост и от седем метра прати топката в мрежата.

Десетина минути след това Байерн вкара втори гол чрез Марио Манджукич. Домакините се втурнаха да търсят изравнителния гол и оголиха защитата си. Манджукич се озова сам отляво и хърватинът не срещна трудности с преодоляването на Давари.


Айнтрахт Брауншвайг – Байерн Мюнхен  0:2

0:1  Клаудио Писаро – 75’

0:2  Марио Манджукич – 86’


Брауншвайг:  Давали, Доган, Хен, Райхел, Елабделауи, Тойеркауф, Боланд, Крац (Пфицнер – 73’), Хохшайдт (Калигюри – 72’), Нилсен, Крупке (Адеми - 83')

Байерн:  Редер, Мартинес, Данте, Лам (Вайзер - 88'), Боатенг, Швайнщайгер, Хойберг, Рибери (Мюлер – 73’), Робен (Манджукич – 73’), Гьотце, Писаро