Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола логично не остана никак доволен, след като отборът му загуби с 0:1 при гостуването си на Реал Мадрид в първия 1/2-финал от Шампионската лига.

Все пак обаче екс-наставникът на Барселона прие философски загубата и запази оптимизма си за реванша на "Алианц Арена".

"Гордея се с отбора ми. Те хвърлиха много сили срещу един от най-добрите отбори в света. Ние контролирахме мача, но Реал дебнеше на контраатака и определено мога да кажа, че противникът има играчи, за да се възползва от контрите", заяви Гуардиола на пресконференцията след мача.

"Искам да поздравя противника за победата, но има още един мач, който ще се играе на наш терен - в Мюнхен. Сблъсъкът е повече от 90 минути и ще видим как ще се развие реваншът".

"Противникът ни е много силен физически отбор, те са най-добрият отбор на света при контраатаките".

"Нашето желание бе да имаме дълги периоди от мача владението на топката и същевременно се стремяхме да я запазим по фланговете. Липсваше ни просто гола. Както казах обаче има и друг мач и ще се опитаме да спечелим и да си свършим работата пред наша публика".

"Направихме всичко, което можахме. Не можем обаче да печелим всеки мач. Срещу нас бе един от най-скъпите тимове в света. Надявам се, че ще получим подкрепа от феновете си в реванша. Със сигурност този резултат не е идеален, но все още имаме шанс да подобрим представянето си. Все още съм голям оптимист за втория мач. Дори мога да кажа, че оптимизмът ми вече е по-голям, отколкото преди мача", завърши Гуардиола.