Една от звездите на Байерн Ариен Робен изрази задоволството си от представянето на отбора при визитата на Реал Мадрид, въпреки загубата с 0:1 късно снощи на "Сантяго Бернабеу". Мачът бе първи 1/2-финал от Шампионската лига между двата тима, а "Баварците" така и не успяха да се поздравят с добър резултат.

Холандецът бе част от "Белия балет" преди няколко години, преди да премине на "Алианц Арена" през 2009 година.

"Трябва да поздравя моя отбор. Играхме като отбор от световна класа на "Сантяго Бернабеу" и въпреки загубата доминирахме в мача и смея да твърдя, че бяхме по-добрият тим на терена", заяви Робен, цитиран от "NOS".

"Очаквах повече от Реал Мадрид. Очаквах те да атакуват към нашата врата постоянно, но вместо това те просто чакаха и ни позволиха да владеем инициативата".

"Не създадохме твърде много положения, но от това, което създадохме, може би трябваше да вкараме поне един гол. Според мен бе достатъчно. В края обаче ние пропиляхме добър шанс към края. Това е лош резултат, но все пак мисля, че се представихме добре".

"На реванша увереността ни ще бъде голяма. Знаем, че Реал са смъртоносни, особено след като вкараха и гол. Трябва да бъдем внимателни", завърши "лалето".