Част от лидерите на Байерн Мюнхен не вярват в системата на треньора Пеп Гуардиола, пише списание "Шпорт Билд".

Според изданието около вторият капитан на тима Бастиан Швайнщайгер се е оформила групичка от футболисти, които са поискали от Гуардиола тимът да излезе с двама опорни защитници в реванша срещу Реал Мадрид в Шампионската лига.

В крайна сметка Пеп послуша играчите си и натовари с дефанзивни функции Швайни и Тони Кроос. Промяната не само не донесе ефект, но дори се стигна до унизителното 0:4 и срамно сдаване на трофея.

На пресконференцията, която даде преди седмица, Пеп заяви: "Не можем да играем с идеите на футболистите. Това е невъзможно. Трябва да играем с идеите на треньорите". Думи, насочени директно към неговите възпитаници, в частност към Бастиан Швайнщайгер и групата около него.

Според изданието Швайни не се вписва в концепцията на Гуардиола, но заради статута си в клуба мястото му изглежда непоклатимо. През последните дни няколко футболисти защитиха треньора (Нойер, Гьотце, Лам), но сред тях не беше Швайнщайгер.

В същото време стана ясно, че Гуардиола е в конфликт с дългогодишния лекар на Байерн Мюлер-Волфарт. Пеп е позволил на контузения Тиаго Алкантара да проведе лечение в Барселона, което не се е харесало на опитния медик.