Шампионът Байерн Мюнхен победи Щутгарт с 1:0 в среща от последния 34-и кръг на германската Бундеслига, играна на стадион "Алианц Арена".

Съперниците не оправдаха очакванията през първото полувреме, като критика заслужаваше и реферът Данкерт, който не отсъди чиста дузпа за баварците след игра с ръка на Сакаи в наказателното поле.

През втората част момчетата на Пеп Гуардиола надиграха противника си, но така и не успяваха да преодолеят вратаря Улрайх, който изигра силен мач.

В 92-та минута Клаудио Писаро спаси празника на своите, вкарвайки страхотен гол от воле извън наказателното поле.

Баварците спечелиха своята 24-та титла на Германия с актив от 90 точки. Щутгарт остана на 15-та позиция, с 32 пункта на сметката си.


Байерн излезе за мача с фланелките за новия сезон и още в първите секунди Томас Мюлер засече центрирането отляво, но топката профуча покрай дясната греда.

На отсрещната врата Бока проби отляво и опита късмета си с изстрел от почти трийсетина метра, но Мануел Нойер внимаваше и успя да улови спокойно. Последва шут и на Груезо, но той бе доста неточен.

Малко преди да изминат десетина минути игра Тони Кроос стреля от дистанция, но не успя да улучи вратата на съперника. Швабите отново погледнаха напред и успяха да спечелят корнер след блокирания удар на Траоре.

В средата на първото полувреме Ариен Робен задържа, чукна вдясно към Марио Манджукич, чийто мощен диагонален изстрел беше париран от Улрайх. Бастиан Швайнщайгер стреля с глава след центриране на Кроос, но топката мина на метър от дясната греда.

В 33-тата минута реферът Бастиан Данкерт не отсъди очевидна дузпа в полза на Байерн. Марио Манджукич отправи страхотен удар със странична ножица и топката се отби в ръцете на Сакаи. Съдията обаче даде знак играта да продължи.

Малко след това Бастиан Швайнщайгер бе заменен принудително от Пиер-Емил Хойберг, като навярно става дума за разтежение. Ариен Робен шутира от пряк свободен удар, но право в ръцете на Улрайх.

След подновяването на играта влезлият като резерва Хойберг отправи слаб и неточен удар, който беше отчетен за статистиката. После и Рафиня шутира от дистанция, печелейки корнер.

Беше изминал точно един час игра, когато след рикошет от удара на Алаба топката се озова отдясно в краката на Ариен Робен. Холандецът стреля с външен фалц, но Улрайх успя да спаси атрактивно.

В средата на второто полувреме Марио Манджукич бе заменен и по този начин стана ясно, че голмайстор на сезона става нападателя на Дортмунд и бъдещ такъв на Байерн Роберт Левандовски.

Двайсетина минути преди края на редовното време швабите спретнаха прилична атака, при която включилият се по лявото крило Какау отправи точен, но слаб удар, попаднал в прегръдката на Мануел Нойер.

Байерн отново се втурна напред. Томас Мюлер подаде вляво към Давид Алаба, който финтира защитник и върна назад към Писаро. Ударът от движение на перуанецът обаче прелетя над вратата. После Хойберг би от дистанция, но доста неточно.

В 86-тата минута Робен бе намерен с пас от дълбочина, след което той се завъртя страхотно и стреля с левия крак, но Улрайх показа чудесен рефлекс и спаси. После Алаба отправи прострелно центриране, но пак вратарят на швабите се оказа последна преграда.

Баварците имаха нови претенции за дузпа, заради падане на Ариен Робен, но реферът даде знак играта да продължи. В последната минута Даниел ван Буйтен засече центриране от корнер, но топката излезе в аут.

В 92-та минута Байерн все пак стигна до победния гол. Клаудио Писаро хвана топката от въздуха извън наказателното поле с левия крак и я прати в долния десен ъгъл. Така той завърши сезон с 10 гола.

 

Байерн Мюнхен - Щутгарт  1:0

1:0  Клаудио Писаро – 92’

 

Байерн:  Нойер, Данте, ван Буйтен, Алаба, Рафиня, Мартинес, Швайнщайгер (Хойберг - 37'), Кроос, Робен, Мюлер, Манджукич (Писаро – 64’)

Щутгарт: Улрайх, Нидермайер, Рюдигер, Сакаи, Бока (Дидави - 45'), Гентнер, Груезо, Рауш, Траоре, Максим (Вернер – 78’), Ибишевич (Какау – 65’)