Новата покупка на Реал Мадрид Тони Кроос публикува прочувствено писмо на страницата си във Фейсбук, адресирано до доскорошния му отбор Байерн Мюнхен и всички фенове на баварците. Ето какво гласи то:

Здравейте!

Вече е официално: аз напускам Байерн Мюнхен и от днес съм футболист на Реал Мадрид.

Искам да благодаря на Байерн за чудесното време в клуба. Бях 16-годишен, когато взех решението да премина в Байерн и нямаше ден, в който да не се гордея, че имам възможността да бъда играч на този велик клуб. Играх рамо до рамо с изключителни футболисти като Филип Лам, Томас Мюлер, Мануел Нойер, Бастиан Швайнщайгер, Мирослав Клозе, Лука Тони и Франк Рибери. Заедно постигнахме много успехи. Спомням си за много спомени в професионален и личен план. Преди всичко се сещам за требъла през 2013 година. Със сигурност този спомен ще остане завинаги в моето, както и във вашето съзнание.

Освен това имах щастието да работя с изключителни треньори като Отмар Хитцфелд, "Тигъра" Херман Герланд, Луис ван Гаал и Юп Хайнкес, с когото се разбирах добре и докато бях под наем в Байер Леверкузен. Точно времето в Леверкузен беше много важно за моето развитие и няма как да пропусна периода си в Байер. Специални благодарности за Руди Фьолер и Михаел Решке. Имам чудесни спомени и от миналия сезон, под ръководството на Пеп Гуардиола. Той е страхотен човек, един специален треньор и изключителен сред всички треньори, с които съм работил. Той ме направи още по-добър и аз му благодаря. Както на него, така и на Матиас Замер, с когото се запознах докато бях младежки национал. Благодаря им за доверието, което ми гласуваха. Скъпи Пеп Гуардиола, скъпи Матиас Замер, скъпи приятели на Байерн Мюнхен: желая ви много успехи занапред!

След като спечелих всички големи титли с Байерн в клубния футбол и след спечелването на световното първенство по футбол в Бразилия, за мен дойде времето да натрупам опит, започвайки ново предизвикателство.

Затова започвам с голямо очакване и смирение задачата си в Реал Мадрид. Това е велик клуб в световния футбол, който има големи традиции. Клуб със славно минало и вълнуващо бъдеще. Реал е отбор със страхотни индивидуалности и впечатляващ отборен дух, както се видя и при спечелването на "Десетата". Щастлив съм, че ще нося бялата фланелка на "кралете", с която са играли легенди и идоли като Алфредо ди Стефано, с когото за съжаление не успях да се запозная лично. Емилио Бутрагеньо, Зинедин Зидан, Раул, или пък германците Гюнтер Нетцер, Паул Брайтнер и Ули Щилике.

Много съм горд, че имам възможността да играя за Реал. Това е невероятно, не мога да си представя нищо по-хубаво. За мен Реал е най-големият клуб в света. Още сега Реал значи много за мен. Зная, че тук е важно да се печелят титли. Но аз съм точният човек за това. В Байерн спечелих много трофеи. Вярвам, че можем да спечелим ШЛ и през следващия сезон. Ще дам всичко от себе си.

Ще продължавам да радвам феновете си в Германия с националния отбор. До нови срещи. На приятелите си в Испания, които се надявам да видя скоро на стадион "Сантяго Бернабеу", ще кажа:

Напред, Мадрид! До скоро!

Ваш Тони