Новият футболист на Байерн Мюнхен Хуан Бернат предупреди, че в съблекалнята не трябва да се стига до образуването на групичка от испаноговорящи футболисти, тъй като това би било опасно за атмосферата.

Както е известно, бекът може да разговоря спокойно на родния си език с треньора Пеп Гуардиола и голяма част от помощниците му, както и с няколко свои съотборници: Тиаго Алкантара, Клаудио Писаро и Хави Мартинес.

"Разбира се, че в началото за мен е лесно, защото в Байерн има доста испанци, които ме разбират какво им говоря. но ние сме един отбор", започна Бернат пред списание "Шпорт Билд".

"Не трябва да се стига до разделение на испанска фракция и на "всички останали". Ние трябва да бъдем един отбор , в който всеки да се разбира добре с другия. Всичко останало би било много опасно."

"Германската култура ми пасва на характера. Аз винаги съм точен и организиран, навярно съм нещо като германски испанец. Футболът е моят живот. за да постигнеш нещо, трябва да спазваш правилата."

"Още от 6-годишен играех за Валенсия , бях в клуба 15 години. В Мюнхен времето е различно, но пък вече намерих доста приятели - Тиаго, Рафиня, Писаро. Мисля, че ще се аклиматизирам доста бързо. Вече се чувствам като у дома, нещата наистина се случиха доста бързо", каза още Бернат.